'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü -Paçanga böreği
Paçanga böreği nasıl yapılır? İçin malzemeler
Paçanga Böreği Güney Amerika kökenli bir börek. insani vejeteryan olmaktan alikoyan 5 kalem besinden biridir.
Paçanga böreği nasıl yapılır?
Malzemeler
- 1 adet hazır yufka
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 150 g rendelenmiş kaşar peyniri
- 150 g doğranmış pastırma
Kızartmak için;
- Yaklaşık yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
İlk olarak paçanga böreğinin iç harcı hazırlanır. Biberler küçük küçük doğranarak az sıvı yağda sotelenir ve derin bir kap içerisine alınır. Biberler biraz soğuduktan sonra kabuğu soyulan ve küp küp doğranan domatesler, kaşar peyniri ve pastırmalar eklenip karıştırılarak iç harcı hazırlanır. Yufka ile börekler sarılır. Yufka büyüklüğüne göre 6 veya 8 üçgen parçaya bölünür. Her parçaya iç harcından bolca yerleştirilerek sigara böreği sarar gibi fakat daha irice sarılır. Hazırlanan paçanga börekleri kızartılır. Hazırlanan börekler bol sıvı yağda kızartılır. Sıcağıyla fazla bekletmeden servis yapmanızı öneririm. Afiyet olsun.
Kıymalı Kaşarlı Paçanga Böreği nasıl yapılır?
Malzemeler
- 6 lı yufka
İç harcı;
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- Kaşar peynir
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Kızartmak için;
- Galeta unu
- 1 adet
- Yumurta
Yapılışı
Kıyma tavaya alınıp güzelce kavrulur, istenilen baharatlar eklenir. Daha sonra içerisine ince doğranmış soğanlar koyulur. Ocaktan alınan kıymanın üzerine ince doğranmış maydanozlar eklenir. Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölünür ve sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edilir. Kesilen üçgen yufkanın üzerine kıyma koyulur ve istenilen miktarda kaşar peynir eklenip rulo şeklinde sarılır. Sarılan börekler çırpılan yumurtaya bandırılıp galeta ununa bulanır ve kızgın yağda pişirilip sıcak sıcak servis edilir. Afiyet oslun.