• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu bitki binbir derde deva!

Yeniakit Publisher
2016-12-02 11:09:00 -
Bu bitki binbir derde deva!

Binbir derde deva olan sarımsak zehirlenme, kanser, kan pıhtılaşması, damar sertliği ve soğuk algınlığı gibi pek çok sağlık sorununa iyi gelmektedir.

Sarımsak bitkisinin faydaları

- Sigaranın zararlı etkilerini azaltır.

- Zehirlenmeye karşı etkilidir.

- Kandaki şeker miktarını dengeler

- Kansere karşı en şifalı bitkidir.

- Kan pıhtılaşmasını önler.

- Damar sertliğini azaltır.

- Vücuttan sivrisinek ve böcekleri uzaklaştırır.

- Sinir sistemini ve kan dolaşımını düzenler.

- Gribi ve nezleyi önler.

- Güç ve enerji verir

- Bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Tansiyonu düşürür.

- Cinsel gücü artırır.

- Yüksek kalsiyum içerir.

Sarımsak bitkisinin besin değeri

4-5 diş sarımsak (yaklaşık 18 gr)

- Günlük manganez ihtiyacının %15’ini

- B6 vitamini ihtiyacının %11’ini

- C vitamini ihtiyacının %9.3’ünü

- Selenyum ihtiyacının %3.6’sını

- Kalsiyum ihtiyacının 3.2’sini

- Fosfor ihtiyacının %2.7’sini

- B1 vitamini ihtiyacının 2.6’sını

- Bakır ihtiyacının %2.5’ini karşılar.

Sarımsağın sağlığa faydaları nelerdir?

Kalp ve damar sağlığı: Sarımsak, özellikle damarların enflamatuar ve oksidatif stresten korunmasında oldukça etkilidir. Bunun yanında kanda pıhtılaşmayı da önlemektedir.

Tansiyon: Sarımsağa kokusunu veren “alliin” adlı bileşen, damarların daralmasına ve kan basıncının yükselmesine neden olan peptid hormonunu baskılar. Bu sayede kan dolaşımını da kolaylaştırarak  tansiyonun normal seviyelerde kalmasına yardımcı olur. (Hipertansiyon tedavisi için düzenli ilaç kullanıyorsanız sarımsak kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız)

Anti bakteriyel: Sarımsak, bakteri ve virüslerin neden olduğu hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırmakla birlikte korunma mekanizmasına da destek olmaktadır. 

Kanser: Düzenli olarak çiğ veya az pişmiş sarımsak tüketmenin çeşitli kanser türlerine yakalanma riskini önemli ölçüde azalttığı tespit edilmiştir.

Nezle: Sarımsak tüketimi, bağışıklık sistemini güçlendirerek üst solunum yolunu etkileyen bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini artırmaktadır. 

Demir: Sarımsak, demirin vücut tarafından metabolize edilmesine yardımcı olmaktadır.

Sarımsağın diğer faydaları

- Selenyum bakımından zengindir

- Bağırsak parazitlerini temizler

- Harici kullanımda mantar tedavisine yardımcı olur

- Antioksidandır

- İyi kolesterolü yükseltir

- Kalp krizi riskini azaltır

- Kulak iltihaplanmasına iyi gelir

- Boğaz kaşıntısını alır

- Kilo kontrolüne yardımcı olur

- Vitamin ve mineral bakımından zengindir

- Mide gazına iyi gelir

- Sindirime yardımcı olur

- Cilt yaralarında kullanılır

Sarımsak nasıl tüketilmeli?

- Beslenme uzmanları, sarımsağın çiğ olarak tüketilmesini önermektedir. Ancak çiğ olarak yemeyi sevmiyorsanız, yaptığınız yemeği ocaktan almadan hemen önce (3-4 dakika) birkaç tane dilimlenmiş sarımsak atabilirsiniz.

- Sarımsağı 5-10 dakika pişirirseniz sağlığa faydalı sülfür içeriğinin etkisi azalır.

- Zeytinyağına sarımsak atarsanız bu karışımı uzun süre oda (2-3 gün) sıcaklığında bekletmeyin. Bunun sebebi zehirlenme olayının ortaya çıkabilmesidir. 

Fazla sarımsak zararlı mı?

3-5 gramdan fazla sarımsak yemek vücut ve nefes kokusunu arttırabilir. Bu kokuyu ortadan kaldırmak için ise bir kaç tane maydanoz yaprağı çiğneyebilirsiniz. Ayrıca bir miktar süt içmenin de sonrada gelen kokuyu hafiflettiği söylenmektedir. Vücut kokusu için de deodorant ve parfüm kullanmaktan başka bir çözüm bulunmamaktadır. Öte yandan kan inceltici ilaç, tansiyon ilacı veya kolesterol ilacı kullananların sarımsak takviyesi kullanmaya başlamadan önce doktora danışmaları önerilmektedir. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23