Alzheimer hastalığını engelleyecek besinleri biliyor musunuz? Detaylar haberimizde...
Sinir sistemi ve davranışlarda değişikliklerin görüldüğü bir beyin rahatsızlığı olan Alzheimer erken evrelerinde hafıza kayıpları yaşatır ve hastanın hayatını zorlaştırır. Bu hastalığın riskini bazı besinlerle azaltabilirsiniz.
OMEGA-3 yağ asitlerinden zengin ceviz, badem, keten tohumu ve zeytin sinir sistemindeki hasarları onarır.
C ve E vitaminlerinden zengin sebze ve meyveler vücuttaki serbest radikalleri azaltır ve hafızayı kuvvetlendirerek Alzheimer riskini engeller. Brokoli, çilek, yabanmersini ve kivi bu meyve ve sebzelerdendir.
Flavonoidden zengin kızılcık, elma, greyfurt, nar vücuttaki zararlı hücrelerin sayısını azaltır.
Köri sosu antioksidan içeriğiyle Alzheimer riskini azaltır.
Koyu renkli yeşillikler folik asit, B6 ve B12 içeriğiyle beyin hücrelerini güçlendirir.