• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bosna Hersek’te sessizlik

Yeniakit Publisher
2014-02-08 19:36:36 - 2014-02-09 09:50:55
Bosna Hersek’te sessizlik

Tuzla’da kamu çalışanları tarafından başlatılan ve 20 kente yayılan protestoların ardından Bosna Hersek’te sessizlik hakim. Ülke genelinde yaşanan olaylarda, 180’den fazla kişinin yaralandığı, çok sayıda kamu ve parti binalarının ateşe verildiği bildirildi.

SARAYBOSNA - Bosna Hersek’te protesto ve şiddet olaylarıyla dolu 3 gün geride bırakılırken, ülke genelinde dün sabah saatlerinden itibaren herhangi bir eylem girişimi yaşanmadı.

Ülke genelinde önceki gün yaşanan olaylarda, 180’den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

101 polis yaralandı

Saraybosna Üniversitesi Klinik Merkezi Sözcüsü Bilyana Yandriç, yaptığı açıklamada, Saraybosna’da önceki gün yaşanan eylemlerde, 101 polis ile 20 eylemcinin yaralandığını belirtti.

Yandriç, tedavilerinin ardından yaralıların çoğunun taburcu edildiğini, 3 polisin tedavisinin ise devam ettiğini söyledi.
Tuzla’daki olaylarda 25, Zenitsa’da ise 40 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Öte yandan, Saraybosna’da önceki akşam saatlerindeki protestolar sırasında yakılan ve oldukça zarar gören Cumhurbaşkanlığı binası söndürülürken, Saraybosna Kantonu hükümet binasındaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Caddelerde yakılan araçlar ile çöp konteynerlerinin ise hâlâ kaldırılmadığı görülüyor.
kamu ve parti binalarI yakıldı

Protestoların başladığı ve bazı kamu binalarının yakıldığı Tuzla kentinde de sessizlik hakim. Hükümetin istifasıyla talepleri büyük oranda karşılanan Tuzla’daki gösterici gruplardan şu ana kadar henüz bir açıklama yapılmadı.

Büyük eylemlere sahne olan ve bazı kamu binaları ile siyasi parti binalarının yakıldığı Mostar da güne sakin başladı. Kentte gerçekleştirilen dünkü gösterilerde hastanelere ulaşan yaralı olmadığı öğrenildi.

Ülke genelinde 20’den fazla şehirde düzenlenen eylemler nedeniyle Tuzla Kantonu Başbakanı Sead Çauşeviç ile Zenitsa-Doboy Kantonu Başbakanı Munib Husejnagiç istifa ettiklerini açıklamıştı.

Büyükelçilik’ten Türk vatandaşlarına uyarı

Öte yandan Türk vatandaşlarına, Bosna Hersek’te gerçekleştirilen gösterilerden uzak durmaları uyarısı yapıldı.
Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği tarafından, sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapılan yazılı açıklamada, Bosna Hersek’te meydana gelen olayların yakından takip edildiği belirtildi.

Bosna Hersek’te yaşayan veya bu ülkeye seyahat eden Türk vatandaşlarının şahsi güvenlikleri bakımından her türlü tedbiri almaları gerektiği ifade edilen açıklamada, vatandaşların gösterilerden uzak durmalarının önem taşıdığı kaydedildi. Açıklamada, ayrıca Türk vatandaşlarının acil durumlarda “(+387) 33 568 796-750” numaralı telefonlardan büyükelçiliğe ulaşabilecekleri ifade edildi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23