• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir ülke daha Rusya'dan S-400 alıyor

Yeniakit Publisher
2022-10-08 00:23:00 -
Bir ülke daha Rusya'dan S-400 alıyor

Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerine bir ülke daha talip oldu. Belarus Savunma Bakanlığının resmi Telegram hesabından yapılan bilgilendirmede ordu envanterine İskender füze kompleksleri ve S-400 hava savunma sistemleri alınacağı açıklandı.

Geçtiğimiz Haziran ayını sonunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yakın bir zamanda Belarus ordusuna İskender-M kısa menzilli füze kompleksleri ve S-400 tedariki verilebileceğini bildirmişti. Konuya ilişkin Belarus resmi kaynaklarından dikkat çeken bir açıklama geldi.

Belarus Savunma Bakanlığının resmi Telegram hesabından yapılan bilgilendirmede ordu envanterine yeni silahların alınacağı bildirildi. Öte yandan ülke basında yer alan seferlik haberlerine ilişkin ise Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko'nun Belarus'ta seferberlik ilan etmeye gerek olmadığını söylediği bilgisi yer aldı.

Belarus Savunma Bakanı Vktor Khrenn, İskender kısa menzilli balistik füze komplekslerinin ve S-400 füze hava savunma sistemlerinin yakında Belarus ordusuna tedarik edileceğini söyledi.

Söz konusu açıklama Belarus Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı'nın Telegram hesabından yapıldı. Telegram üzerinde yapılan bilgilendirmede, "Savunma Bakanı orduya bir dizi yeni silah tedarik edileceğini duyurdu; bunlar İskender füze kompleksleri ve S-400 hava savunma sistemleri" denildi.

Ayrıca yapılan bilgilendirmede Bakanlık, insansız savaş sistemlerinin de Ekim ayında Belarus'a teslim edileceğini bildirdi.

İskender-M kısa menzilli füze kompleksleri tedarik edilecek

Haziran ayının sonunda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yakın gelecekte Rusya'nın Belarus'a balistik ve seyir füzeleri vurabilen İskender-M kısa menzilli füze kompleksleri tedarik edeceğini duyurmuştu. Öte yandan Putin, bu füzelerin nükleer savaş başlığı taşıyabileceğini vurgulamıştı.

Seferberlik detayı

4 Ekim'de, Belarus'ta kendi kendini cumhurbaşkanı ilan eden Alexander Lukashenko, başkanlığının tüm yıllarında sürekli olarak Belarus'u savaşa hazırlamasına rağmen, Belarus'ta seferberlik ilan etmeye gerek olmadığını söylemişti.

Star Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

fetösavar

reisim elini çabuk tutar da inşallah bütün bizim ege kıyılarını donatır bu füzelerle...

Mehmet

Abd batmali
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23