Şampiyonlar Ligindeki grup performansı ve yayın geliriyle 30 milyon Euro civarında para almaya hak kazanan Siyah-Beyazlılar, dün de Hapoel engelini geride bırakarak 180 bin Euroyu daha kasasına koydu.
Beşiktaş Avrupa kupalarında para basıyor... Şampiyonlar Liginde grup aşamasını 3. sırada bitiren Siyah-Beyazlılar, organizasyona katılan tek Türk takımı olmanın da avantajıyla yayın gelirine tek başına sahip oldu ve 30 milyon Euro civarında para almaya hak kazandı.
Yoluna Avrupa Liginde devam eden ve Hapoel Beer Sheva engelini aşarak son 16 takım arasına kalan Kartal, bu turdan 180 bin Euro daha elde etti. Avrupada ilerledikçe kasa geliri daha da artacak olan Siyah- Beyazlılar, Kartal Yuvasından yaptığı günlük ciroyla da dün 1.5 milyon Lira civarında para kazandı.
Avrupa Liginde gelir tablosu
Son 32 turu: .................180 bin Euro
Son 16 turu: .................270 bin Euro
Çeyrek final: ................360 bin Euro
Yarı final:....................1 milyon Euro
Final:............................2 milyon Euro
Şampiyonluk: ............5 milyon Euro