• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Ben bunlara namaz kıldırırım” diyen İsmail Saymaz ‘arşiv’e yakalandı

Yeniakit Publisher
2020-01-05 12:58:00 - 2020-01-05 13:44:07

Bir televizyon programında Doç. Dr. Selman Öğüt ile girdiği tartışma sonucu, “Bu arkadaş 2 rekât namazı kılamaz. Ben bunlara namaz kıldırırım” diyen Hürriyet gazetesinin Aydın Doğan artığı İsmail Saymaz'ı arşiv ele verdi.

 yeniakit.com.tr 

Hürriyet gazetesinin Aydın Doğan artığı muhabiri İsmail Saymaz, katıldığı bir televizyon programında Doç. Dr. Selman Öğüt ile sert bir tartışmaya girdi. Öğüt’ün “Kemalistler bu ülkede Müslümanlara zulmetmiştir. Kemalistler bu ülkede başörtülüleri üniversiteye sokmuyordu” ifadesinden sonra devreye giren Saymaz, bir yandan yaşanan zulmü inkâr ederken, diğer yandan kendisini cilalamaya başladı.

“Ben bunlara namaz kıldırırım”

Selman Öğüt ile girdiği tartışmada, "Bu arkadaş Elif’in E’sini bilmez. Ben Kur’an okumuşum. Bu arkadaş 2 rekât namazı baştan sona kılamaz. Ben bunlara namaz kıldırırım. Bu, Kur’an’ın K’sni bilmez” gibi ithamlara bulunan İsmail Saymaz’ı ‘arşiv’ ele verdi. Yıllar önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda kıbleyi dahi bilmediğini belirten Saymaz’ın, açıklamasında “Anneannemle annem namaz kılacaklar, bana kıbleyi sordular, mahcup oldum, komşuya sorduk, rezalete bakar mısın” dediği ortaya çıktı. Din kültürü dersinden de namaz dualarını bilmediği gerekçesiyle sınıfta kaldığını paylaşan Saymaz’ın bir başka mesajında ise, “Düşündüm de cenazeler hariç namaz kılmayalı yıllar oldu. En son Konya Alaaddin Camii’nde jübilemi yaptım” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

İşte Saymaz’ı ele veren o paylaşımlar:


ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Kıbleyi ve duaları bilmeden mi namaz kıldıracak?

Namaz bilgisi kıbleyi komuya soracak kadar olan İsmail Saymaz’ın, "Ben bunlara namaz kıldırırım” sözü sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Aylar önce yayınladığı mesajlarında, kıbleyi dahi bilmediğini ve namaz dualarını öğrenemediği gerekçesiyle sınıfta kaldığını söyleyen Saymaz’ın bu sözleri, “Kıbleyi ve duaları bilmeden mi namaz kıldıracak?” gibi yorumlara sebep oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kafir

bu ismail saymazi birisinin akillandirsin

İlhami Kaya

Cehennemde zebaniler sana sonu gelmeyen bir jübile mutlak hazirliyorlardir sen merka etme.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23