• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bebek maması tarifleri… Bebeklere faydalı olan doğal besinler neler? Bebeklere doğal besinler nasıl hazırlanır?

Yeniakit Publisher
2019-12-13 13:40:00 -
Bebek maması tarifleri… Bebeklere faydalı olan doğal besinler neler? Bebeklere doğal besinler nasıl hazırlanır?

Birçok bebek mamasında katkı maddeleri bulunuyor. Bu katkı maddelerinin bazıları bebeğimizin sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Doğal yiyeceklerden uzak oluyoruz. Organik beslenmenin bazı yolları vardır. Özellikle bebeklerimizin yararına olabilecek besinler var. Peki bu besinler neler? Bebeklere faydalı olan doğal besinler neler? Bebeklere doğal besinler nasıl hazırlanır? Bebek maması tarifi nasıldır? İşte detaylar…

Artık doğal yiyecekler bulamaz olduk, elimizden geldiği kadar organik gıdalar tüketmeye çalışıyoruz. Peki doğal bebek mamaları nasıl hazırlanır? Bebeklere faydalı olan en doğal besinler nelerdir? Detaylar haberimizde…

1. Ev yapımı; kabak ve havuç püresi

1 kahve fincanı irmik

1 adet orta boy kabak

1 adet orta boy havuç

1/4 kuru soğan
ÖNE ÇIKAN VİDEO

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Kabak, soğan ve havuçların kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım. Zeytinyağını yakmadan soğanları hafifçe soteleyelim. Havuçları ekleyip 1-2 dakika tahta kaşıkla çevirelim. Bir bardak sıcak su ekleyerek 15 dakika kadar pişirelim, kabuklarını soyduğumuz kabakları ve ince bulguru tencereye ekleyelim ve kapağı kapatıp 10 dakika daha pişirelim. Sebzeleri bir çatalla ezerek ılıklaşınca bebeğimize servis yapabiliriz.

2. Anne elinden; semizotu ve pirinç püresi

1 adet küçük boy kabak

1 kase kadar semiz otu

1 kahve fincanı pirinç

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Pirinci bol su ile yıkayalım ve süzelim, küçük bir tencerede pirinci az miktar da su ile kaynamaya bırakalım. Doğradığımız kabak ve semiz otunu da tencereye ekleyelim ve 10 dakika kaynatalım, ateşi söndürüp üzerine zeytinyağı ekleyip dinlendirelim ve sonrasın da blendırdan geçirip minik yavruyu besleyelim...

3. Ev yapımı; irmikli muz püresi

2 tepeleme yemek kaşığı irmik

1 tatlı kaşığı harnup pekmezi (isteğe bağlı)

1 adet muz

1 çay bardağı devam sütü

Devam sütü ve irmiği tencereye koyup pişirelim, biraz soğuduktan sonra muzu içine ezelim isteğe bağlı olarak pekmez koyup servis edelim...

4. Anne elinden çıkma; bebek muhallebisi

1/2 çay bardağı anne sütü veya devam sütü

1 su bardağı soğuk su

1 yemek kaşığı yulaf unu

1 yemek kaşığı pirinç unu

2 yemek kaşığı harnup pekmezi

1 su bardağı soğuk suyu, pirinç ununu ve yulaf ununu küçük bir tencereye alalım ve un eriyinceye kadar karıştıralım. Daha sonra ağır ateşte karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Yoğun kıvamda olan muhallebiyi soğumaya alalım, biraz ılıklaşınca devam sütü ya da anne sütü ve pekmezi ekleyip iyice çırpalım.

5. Ev yapımı; bebek bisküvisi

1 su bardağı yulaf unu

1 adet orta boy elma

1 yemek kaşığı tereyağ

1 çay kaşığı tarçın

Tereyağını eritip elmalarla robottan geçirin, yulaf unuyla karıştırıp yoğurun, yaklaşık yarım saat kadar hamuru dolap da bekletelim, çıkartıp istediğimiz şekli verip, 170 derece fırında pişirelim.

6. En doğalından; yulaflı, muz ve avokado püresi

1/2 su bardağı devam sütü

Yarım muz

Yarım avakado

1 çorba kaşığı yulaf

Devam sütü ve yulafı küçük bir tencerede kaynatın ve yulafların şişmesi için biraz bekleyin, muz ve avokadoyu ezin hepsini karıştırın, ılıklaşınca bebeğinizi besleyebilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23