• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Baklavalık yufkadan börek patatesli

"Baklavalık yufkadan ne yapılır?" diye düşünen ve farklı lezzetler denemek isteyen ev hanımlarına yepyeni bir tarif derledik. Baklavalık yufkanın çıtır çıtır kıvamı sayesinde enfes bir lezzete kavuşan börekleri mutlaka denemelisiniz. İşte baklavalık yufkadan patatesli börek tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

2020-01-21 18:03:00 -
Baklavalık yufkadan börek patatesli

"Baklavalık yufkadan ne yapılır?" diye düşünen ve farklı lezzetler denemek isteyen ev hanımlarına yepyeni bir tarif derledik. Baklavalık yufkanın çıtır çıtır kıvamı sayesinde enfes bir lezzete kavuşan börekleri mutlaka denemelisiniz. İşte baklavalık yufkadan patatesli börek tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

Baklavalık yufkalarla yapılan baklavaların tadını neredeyse herkes bilir. Çıtırtılı dokusu sayesinde yemesi keyifli bir hale gelen bu yufkayı, bir miktar tatlandırarak börek yapmak mümkün. Çıtır çıtır ama bir o kadar da yumuşacık patatesli börek tarifini sizler için derledik.

Malzemeler

  • 1 paket (40 adet) hazır baklava yufkası 

İç harcı için:

  • 6 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Sos için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yumurta
  • tuz

Öncelikle sosu için bütün malzemeleri derin bir kase içerisine alın ve homojen kıvam elde edene kadar karıştırın. Bir kenarda oda ısısına gelmesi için bekletin.

İç harç için; soğanları sıvıyağ içerisinde kavurun ve 1 çay kaşığı salçayı sadece tat ve renk vermesi için koyarak kavurun. Üzerine haşlanmış ve rendelenen patatesleri ilave edin. Kavurma işlemi bittikten sonra üzerine baharatlarını koyun ve ocağın altını kapatın. Kendi ısısında, karıştırıp harmanlanmasını sağlayın.

Baklava yufkasını bir tezgaha açın ve serdiğiniz yufkanın üzerine hazırladığınız sosu sürün. Ardından 4 ya da 6 adet olacak şekilde yufkayı kesin ve büyük kısmına harçtan alın. Kenarlarını kıvırıp yuvarlayın.

Fırın tepsisine yerleştirin ve bütün yufkalar için bunu tekrar edin. Kalan sosu bütün böreklere pay edin ve üzerine yumurta sürün.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı