• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakanlıktan sınav açıklaması! DUS ve YDUS kontenjanlarında değişiklik yok

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Bakanlıktan sınav açıklaması! DUS ve YDUS kontenjanlarında değişiklik yok

Sağlık Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda DUS ve YDUS sınavlarının artık yılda bir kez uygulanacağını, ancak bu düzenlemenin toplam yıllık kontenjanlarda herhangi bir azaltmaya yol açmayacağını bildirdi. Açıklamada, adayların hak kaybı yaşamaması için kontenjan planlamasının aynı şekilde sürdürüleceği vurgulandı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “DUS ve YDUS 2023 yılından itibaren yılda ikişer kez gerçekleştirilmesine karar verilmiş olup bu durum sınav takvimlerinde de ilan edilmekteydi. ÖSYM tarafından TUS, YDUS, DUS ve EUS olmak üzere sınavlar yılda 7 adet yapılmakla birlikte, bu sınavların sonuçlarıyla 20 yerleştirme işlemi yapılmaktadır.

Adayların yerleştirilmesi döneminin diğer sınav tarihinin uygulandığı anlara denk gelmesi önemli sorunlara sebep olmaktadır. 24 Eylül tarihli Tıpta Uzmanlık Kurulu kararıyla DUS ve YDUS’un yılda bir defa TUS’un ise yine yılda 2 defa yapılmasının uygun olacağına karar verilmiştir.

DUS ve YDUS sınavlarında eğitime alınacak öğrenci sayılarına ilişkin kontenjanlar Bakanlığımızın sağlık insan gücü planlama çalışmaları kapsamında farklı birimlerimizin ve dış paydaşlarımızın da katılımıyla koordineli olarak ve bilimsel temeller ışığında yürütülmektedir. Bu sebeple sınavlarda açılacak yıllık toplam kontenjanlarda sınavların yılda bir defa yapılmasından kaynaklanan bir değişiklik olmayacaktır” denildi. (DHA)

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23