• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakanlıktan 'Sarı Toz' açıklaması

Yeniakit Publisher
2014-10-27 13:02:00 - 2014-10-27 13:54:25
Bakanlıktan 'Sarı Toz' açıklaması

İncelemede biyolojik harp maddesine rastlanmadığı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da bazı konsolosluklara postayla gönderilen şüpheli toza ilişkin yapılan ilk incelemelerde; şarbon, veba gibi biyolojik harp maddesine rastlanmadığını duyurdu.

MACARİSTAN BAŞKONSOLOSLUĞU'NDA "SARI TOZ" ALARMI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 24 Ekim 2014 Cuma günü kentteki bazı başkonsolosluklara zarf içinden şüpheli toz gönderildiği, olayın haber alınması üzerine İstanbul AFAD KBRN Ekibi ve ilgili kurumlar tarafından gerekli müdahalelerin yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün Macaristan Başkonsolosluğu'ndan da aynı olayla ilgili bir ihbar alınmış ve toza bulaşan personel ve mekanın dekontaminasyonu için ilgili birimlerimiz olay mahaline sevk edilmişlerdir.

Bahse konu ihbarda, 2 gündür başkonsoloslukta personel bulunmadığı, bugün mesai başlangıcı ile birlikte gelen zarfları açtıkları anda bir zarfın içinden dökülen sarı tozla karşılaşıldığı beyan edilmiş olup bugünkü şüpheli zarfın da 24 Ekim Cuma günü diğer başkonsolosluklara gönderilen zarflarla aynı anda gönderildiği değerlendirilmektedir."

KİMYASAL TEMİZLİK İŞLEMİ BAŞLADI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde başkonsolosluğa gelen bir zarftan sarı toz çıktığı ihbarının ardından AFAD İstanbul İl Müdürlüğünden AFAD KBRN Ekibi'nin olay mahalline intikal ettiği bildirildi.

Açıklamada, "Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna ulaşan AFAD KBRN Ekibi, olay yerinde bulunan şahıslar ile ortamın dekontaminasyon (kimyasal temizlik) işlemine başladı. Alınan numuneler, incelenmek üzere Sağlık Bakanlığına ulaştırılacaktır. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla ülke genelinde AFAD KBRN ekiplerine gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Gelişmeler AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir" ifadesi kullanıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23