• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bağırsak gazı nasıl geçer?

Yeniakit Publisher
2018-02-17 20:47:00 - 2018-02-17 20:49:06
Bağırsak gazı nasıl geçer?

Vücuttan atılmazsa çok şiddetli kramp ve ağrılara, hatta göğüs sıkışması ile kalp krizi benzerinde durumlara neden olabilen bağırsak gazından nasıl kurtulabiliriz?..

Vücudumuz her daim işler durumda olduğundan, hassas bir duruş göstermektedir. En ufak yanlış beslenme ya da hareket vücudumuzca hastalığa ya da rahatsızlığa çevrilmektedir.

Bu rahatsızlıkların ya da hastalıkların kendince belirtileri olmakta ve her kişinin genel ya da fiziki özelliklerine göre farklılık göstermektedir. İşte bu vücut rahatsızlıklarından bir tanesi de bağırsak kaynaklı olan gaz rahatsızlıklarıdır.

Bu gaz sorunundan en çok muzdarip olan kişiler kadınlar ve çalışan insanlardır. Bu fikrin oluşmasındaki temel sebepler; stres, gerginlik ve üzüntünün bu insan çeşitleriyle daha çok ilintili olmasıdır. 7

Bu gaz hali bir süre sonra vücuttan atılmazsa, çok şiddetli kramp ve ağrılara, hatta göğüs sıkışması ile kalp krizi benzerinde durumlara neden olabilir.

O zaman akıllara bu tür sıkıntıların nasıl aşılabileceği dair çeşitli sorular geliyor. barBu soruların cevabını vermek için detayları incelememiz gerekiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sancınız olduğunda ilk yapılması gereken, bir bardak ılık su içmektir. Bu su takviyesi gaz halinin dağılmasına yardımcı olacaktır.

Bel bölgesini tamamen saran ve çok sıkan giysiler, elbiseler çıkarılmalı ve yüz üstü uzanılarak rahatlanması gerekir. Birisi sırtınıza ve bel çevrenize yukarı aşağı masaj yaparsa, gazı çıkarmanız kolaylaşır. Bir anlamda bebeklerin gazının çıkarıldığı duruma benzer bir eylemdir.

Özellikle gaz yapabilecek bazı yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Lahana, karnabahar, kuru fasulye, mercimek, nohut, sarımsak, şeftali, kayısı, bira, süt ve yoğurt( fazla tüketince ) gibi besin gıdaları bu yiyeceklere örnek olarak gösterilebilir. Gazı hafifletmek için bu ürünleri yeyip içmek yerine kefir, nane çayı, papatya çayı, rezene, zencefil, prebiyotik yoğurt gibi ürünler kullanmak bu gaz durumunu yavaş yavaş ortadan kaldıracaktır.

Yemek yerken acele yememek, küçük porsiyonlar ile yemek yemek, sakız çiğnememek, pipetle içecek içmemek, yapay tatlandırıcı kullanmamak ve düzenli egzersiz yapın.

Bu uygulamaların yanı sıra; daha şiddetli ve farklı belirtileri olan sıkıntılarda uzman bir doktora başvurmak kesinlikle şarttır. Ayrıca kalp krizinin vücutta yarattığı belirtiler, bu gaz sancısıyla benzer emareler göstermektedir. Dolayısıyla her sıkıntıyı basit bir gaz hissi olarak düşünmemek, gerekli olan önlemi daha erkenden almanız gerekmektedir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23