• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BAE ve İsrail anlaşma için imzayı bakın nerede atacak?

Yeniakit Publisher
2020-08-13 22:52:00 -
BAE ve İsrail anlaşma için imzayı bakın nerede atacak?

Müslümanların feryadına kulaklarını tıkayan ve haçlılarla birlikte iş tutan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tüm islam dünyasını yok sayarak İsrail ile normalleşme için anlaştı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien imza töreninin Beyaz Saray'da düzenleneceğini açıkladı.

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında normalleşme için yapılan anlaşmanın bir kısmında, Dubai ve Tel Aviv arasındaki uçuşlar açılacak. Sonraki etaplarda da değişik alanlarda işbirliğini içeren imzaların atılması bekleniyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı O'Brien, anlaşmaya ilişkin olarak gazetecilere verdiği bilgide, ABD Başkanı Donald Trump'ın birçok ülkeyle bozulan ilişkileri yeniden kurduğunu belirterek, yapılan anlaşmanın son 26 yıldır türünün tek örneği olduğunu kaydetti.

Trump Nobel ödülüne aday gösterilebilirmiş!

İsrail ve BAE anlaşmasının tarihi önemde olduğunu belirten O'Brien ise Trump'ın Orta Doğu'da barışa katkı sağladığını iddia ederek, "Başkan Trump, bugün başardığı barış anlaşması dolayısıyla Nobel Ödülü'ne aday gösterilirse bu beni şaşırtmaz." dedi.

O'Brien, "İsrail ve BAE arasındaki anlaşma için Beyaz Saray'da bir resmi imza töreni olacağını söyledi. Yapılacak olan törene birçok ülkeden insan gelecek. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve BAE prenslerinden birinin törende olmasını umuyoruz." dedi. 

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

asim keskin

mecbur imzalayacak, imzalamassa tüm kirli camasirlari ortaya dökülücek o santaji yedigi icin mecbular.

Emasker

BAE YÖNETİMİ AMERİKA'NIN .... DİR. YÖNETİCİLERİ AMERİKA VE İNGİLTERE DE EĞİTİLMİŞ YETİŞTİRİLMİŞTİR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23