• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aziz Sancar'dan Nobel tepkisi: Dizi dizi tabutların resmini kapıma astım

Yeniakit Publisher
2019-12-10 12:19:00 - 2019-12-10 13:35:01

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Aziz Sancar'dan Nobel tepkisi: Dizi dizi tabutların resmini kapıma astım

Nobel Ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, 2019 Nobel Edebiyat Ödülü'nün Srebrenitsa katliamını inkar eden ve Sırp savaş suçlularını savunan Peter Handke'ye verilmesine tepki gösterdi.

Nobel Ödüllü bilim adamı Prof. Aziz Sancar, Srebrenitsa soykırımına destek veren yazar Peter Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesine tepki gösterdi. Sancar, "Srebrenitsa soykırımı şehitlerinin yeşile sarılmış dizi dizi tabutlarının bir resmi vardı. O resmi 5 yıl ofisimin girişindeki tabelaya astım ki her gün bu soykırımı hatırlayayım" dedi.

Nobelli bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, 2019 Nobel Edebiyat Ödülü'nün Srebrenitsa katliamını inkar eden ve Sırp savaş suçlularını savunan Peter Handke'ye verilmesine tepki gösterdi.

Hürriyet'e konuşan Sancar, "Srebrenitsa soykırımı şehitlerinin yeşile sarılmış dizi dizi tabutlarının bir resmi vardı. O resmi 5 yıl ofisimin girişindeki ismimin yanındaki tabelaya astım ki her gün bu soykırımı hatırlıyayım. Boşnak kardeşlerimize de Sırpların 'Türk' dediklerini ve bu soykırımında Türkleri oldürdüklerini düşündüklerini Batı basınında da okudum. Bunun acısını hâlâ içimde taşırım. Bu konuda söyleyeceklerim bu kadar" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt, İsveç'in başkenti Stockholm'de 10 Aralık'ta yapılacak ödül törenine davet edildiğini, ancak boykot amacıyla katılmayacağını açıklamıştı.

Türkiye Yazarlar Sendikası da 2019 yılının Nobel Edebiyat Ödülü'nün Handke'ye verilmesini kınayarak, 'Ödülün geri alınmasını talep ediyoruz' demişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

EKOLL

Avrupada ırkçılık yükseliyor

Ayh8n ERG8N8Z EWET

- Nobel Ödüllü bilim insanı Prof. Aziz Sancar, Srebrenitsa soykırımına destek veren yazar Peter Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesine tepki göstermesi, insanlık erdemi ve insan hakları acısından son derece anlamlı ve anlamlı. Avrupa bunu ödülendirmesi soykırıma, bilhassa Müslüman soykırımını görmezden gelmesi, onaylaması, yeni olaylarında önünü açacaktır. Milliyetçilik akımlarıyla ırkcılk , İslama fobi hareketleri körükleecektir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23