• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Azerbaycanlı yönetmen İsmailov vefat etti

Yeniakit Publisher
2016-03-26 13:56:00 -
Azerbaycanlı yönetmen İsmailov vefat etti

Azerbaycanlı yönetmen, senarist, tiyatrocu Prof. Dr. Tevfik İsmailov'un cenazesi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de toprağa verildi.

Azerbaycanlı yönetmen, senarist, tiyatrocu Prof. Dr. Tevfik İsmailov (77) hayatını kaybetti.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de hayatını kaybeden Prof. Dr. Tevfik İsmailov, 1994 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Sinema-TV Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmıştı. İsmailov, Türkiye'de yaşadığı dönemde Lütfi Akad, Metin Erksan, Halit Refiğ gibi ünlü sinemacılarla ortak çalışmalara imza atmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı'nca 1995 yılında kurulan Gösteri Sanatları Merkezi'nde de sinemacılık dersleri vermesiyle bilinen İsmailov'un cenazesi, Bakü'de toprağa verildi.

Tevfik İsmailov

Tevfik İsmailov, 1939 yılında Bakü’de doğdu. 1962’de Devlet Tiyatro Enstitüsü Oyunculuk Bölümünden mezun oldu. Eğitimi sırasında Genç Seyirciler Tiyatrosu’nda oyuncu olarak çalıştı. Daha sonra aynı okulun Tiyatro Yönetmenliği Bölümünü bitirdi. Lisansüstü eğitimini Moskova Devlet Sinema Enstitüsü Yönetmenlik ve Senaryo Yazarlığı bölümünde tamamladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İsmailov, 1994 yılında Türkiye'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema-TV Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Eğitimci olarak çok sayıda öğrenci yetiştirdi, genç sanatçılara destek oldu. Üniversitedeki görevinin yanında çeşitli toplantı ve sempozyumlara katılarak Türk cumhuriyetleri sineması ve kültür hayatı üzerine seminerler verdi. Türk cumhuriyetleri ile ilgili organizasyonlarda sanat yönetmeni ve danışman olarak görev aldı. 2001’de “Türk Cumhuriyetleri Sinema Tarihi” adlı üç ciltlik önemli eseri, Türk Güzel Sanatlar Vakfı tarafından basıldı.

2007 yılından itibaren Azerbaycan Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Prof. Tevfik İsmailov’un tiyatro oyunlarını ve çocuklar için yazdığı öyküleri içeren kitapları ile birçok film senaryosu bulunuyor.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23