• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aymazlıkta sınır tanımıyorlar... İşte Uluslararası Basın Enstitüsü'nün ikiyüzlüğü!

Yeniakit Publisher
2021-01-22 13:59:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Aymazlıkta sınır tanımıyorlar... İşte Uluslararası Basın Enstitüsü'nün ikiyüzlüğü!

Türkiye’nin kurallara uymayan sosyal medya platformlarını kaldırmasını isteyen Uluslararası Basın Enstitüsü’nün batı ülkelerine karşı sessiz kalması ortaya konan çifte standartı bir kez daha gösterdi.

 yeniakit.com.tr 

Sözde 'küresel bir basın özgürlüğü ağı' olan Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Türkiye’nin Twitter, Periscope ve Pinterest’e verdiği reklam yasaklarının ardından sosyal medya yasasının geri çekilmesi talebini yineledi.

IPI, geçtiğimiz Ekim ayında yasalaşan yeni sosyal medya yasası uyarınca platformların karşı karşıya kaldığı durumdan büyük bir endişe duyduğunu açıkladı.

Çifte standart 

Ancak aynı kurum Avrupa ülkelerinde sosyal medya platformlarına konan kurallara karşı hiç bir açıklamada bulunmaması ise dikkat çekti.

Türkiye’ye karşı çifte standart uygulayan kurumun Twitter’ın başkanlık seçimleri sürecinde Donald Trump'ın sosyal medya hesaplarının askıya almasına da sessiz kalmış gibi hiç bir tavsiyede bulunmamıştı.

Türkiye’de yasalara uymayan sosyal medya platformlarına uygulanan  yaptırımlar nedeniyle ‘medya özgürlüğü’ yaygarası koparan Uluslararası Basın Enstitüsü’nün batı ülkelerinde aynı tavrı göstermemesi kurumun güvenilirlikten uzak bir yapıda olduğunu göstermiş oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

AKINCI.

Kimler bu garip isim IPI-ler, bosver bunlar, bildin yolda devam!

Hürvatan

Batı milleti kadar şerefsiz bir topluluk yok.  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23