• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ateşkes oyunu!

Yeniakit Publisher
2014-07-28 07:28:00 - 2014-07-28 08:32:14
Ateşkes oyunu!

Tek taraflı 24 saat ateşkes kararı alan soykırımcı-terör devleti İsrail’in, Hamas’ın buna uymadığı bahanesiyle dün Gazze’yi yeniden vurmasının ardından; Hamas, BM’nin sunduğu “24 saatlik ateşkes önerisinin” Filistinli gruplarca kabul edildiğini duyurdu. Hamas’ı ateşkes’e uymamakla suçlayan terör devleti İsrail ise, ateşkese rağmen saldırılarını dün de sürdürdü.

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Soykırımcı-terör devleti İsrail’in tek taraflı ilan ettiği ateşkesi bozarak Gazze’yi yeniden vurmaya başlamasının ardından Hamas, BM’nin 24 saatlik ateşkes önerisini kabul ettiğini açıkladı. Ancak İsrail’in saldırıları sürüyor.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı açıklamada, Filistinli direniş gruplarının, “halkın durumu ve yaklaşan bayramı gözönüne alarak, BM’nin “24 saatlik ateşkes teklifini” kabul ettiklerini ifade etti.

ATEŞKESE RAĞMEN TERÖRİST İSRAİL’İN SALDIRILARI SÜRÜYOR

Hamas’ın, Filistinli direniş gruplarının “24 saatlik ateşkesi kabul ettiğini” duyurmasına rağmen İsrail’in, Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor. Gazze’de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra,  yaptığı açıklamada, Filistinli grupların “24 saat süreli insani ateşkesi” kabul ettiğini açıklamasına rağmen Gazze’deki hastanelere soykırımcı terör devleti İsrail’in devam eden saldırılarında yaralanan 7 kişinin getirildiğini söyledi.

TERÖR DEVLETİ BUGÜNE KADAR SÖZÜNDE HİÇ DURMADI

İsrail’in önceki gün gerçekleşen “12 saatlik ateşkesin” ardından tek taraflı olarak, ateşkesi 24 saat uzatma kararı aldığı iddia edilmişti. Ancak İsrail ordusu, dün ise “Gazze’den roket atışının devam ettiği” bahanesiyle, bölgeye yönelik saldırılarına yeniden başladığını duyurmuş, Gazze’ye  saldırmıştı. 

Hamas, İsrail birliklerinin Gazze’de ayrılmaması ve yaşadığı yerlerden ayrılanların geri dönüşlerine izin verilmemesi durumunda bir ateşkes anlaşmasını kabul etmeyeceğini belirtmişti.

ÖLÜ SAYISI BİN’İ GEÇTİ

Gazze’de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti sağlık bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra ise, İsrail’in Gazze’ye  dün düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 11 kişinin hayatını kaybettiğini, böylece saldırıların başladığı 7 Temmuz’dan bu yana ölen Filistinlilerin sayısının bin 80’e, yaralananların sayısının da 6 bin 400’e yükseldiğini açıkladı.

İsrail basın mensuplarını hedef alıyor

Bu arada yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Gazze’nin merkezinde yer alan Filistin El-Aksa televizyonunun bulunduğu bir bina İsrail tarafından vuruldu. 

Binada Gazze’de görev yapan bir çok yerel ve uluslararası pek çok basın kuruluşunun görev yaptığı kaydedildi.

Paris’ten henüz sonuç çıkmadı

Öte yandan Paris’te bir araya gelen Türkiye, Katar, ABD, Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanları Gazze’de kalıcı ateşkes sağlanması için yoğun görüşmeleri sürdürse de henüz beklenen sonuç çıkmadı. 

Paris’te Gazze’de kalıcı ateşkes anlaşmasına varılması için yoğun çabaları sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı basın açıklamasında, bölgede kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes olana kadar çaba sarf edeceklerini belirterek, bundan asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23