• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Atatürkçülüğün ardına sığındılar

Yeniakit Publisher
2017-11-11 10:43:00 - 2017-11-11 10:45:11
Atatürkçülüğün ardına sığındılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal'in ölümünün 79. senesinde Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde, ‘Atatürk’ü Anma Töreni’ düzenlendi.

 OSMAN YİĞİT / ANKARA Gazi Mustafa Kemal’in ölümünün 79’uncu yılı nedeniyle Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde, ‘Atatürk’ü Anma Töreni’ düzenlendi. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vefatının 79. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle yad ediyoruz” dedi. Erdoğan, gazi ve şehitlere de şahsı ve milleti adına minnettarlığını ifade etti. Türkiye’de öteden beri hep bir ‘Atatürk’ ve ‘Atatürkçülük’ tartışmasının yaşandığına işaret eden Erdoğan, “Özellikle tek parti CHP döneminde, tarihimizin bu önemli kurucu liderinin ismi öylesine istismar edilmiştir ki milletimizin gönlündeki Atatürk ile sonradan kavramsallaştırılan Atatürkçülük arasında çok büyük bir fark ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

CUNTACILAR KENDİNE KILIF YAPTI

Cumhurbaşkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:
Milletimizin Gazi’ye hürmeti sonsuzdur. Milletimizin Mustafa’ya saygısında en küçük bir tereddüt yoktur. Milletimizin Kemal’le de en küçük bir sorunu bulunmuyordur. Milletimizin soyadı olarak kendisine verdiği Atatürk konusunda da hiçbir sıkıntısı olmadığını gayet iyi biliyoruz. Peki buna rağmen ne için böyle bir tartışma hep süregelmiştir. Bunun cevabı, darbecilerin, cuntacıların, vesayet odaklarının, ülkenin tarihine, milletin değerlerine düşmanlık eden kesimlerin kendilerini ‘Atatürkçülük’ kılıfı altında gizlemeye çalışmış olmasıdır.

CHP İLE İLİŞKİSİ 1938’DE BİTMİŞTİR

Bugün hâlâ ‘Atatürk’ün mirasçısı olduğu’ iddiasındaki CHP’nin, Atatürk’le zaten çok daha önceden zayıflamaya başlamış ilişkisinin 10 Kasım 1938’de tamamen kesildiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Atatürk’ün irtihalinden sonra o resim, paranın üzerinden kaldırılmış ve onun yerine İnönü’nün resmi konulmuştur. Bunu yapan kim? İşte o zamanki CHP zihniyetinin ta kendisidir. CHP önce İsmet İnönü’nün, daha sonra da başına geçen diğer genel başkanlarının CHP’si olmuştur. Bugünkü CHP de malum şimdiki başında bulunan zatın CHP’sidir. Böyle bir partiyle, Atatürk arasında ilişki kurmak Gazi’ye yönelik en büyük bühtandır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemindeki reformla Türkiye’nin yeni bir sistem ve yeni bir yönetim anlayışına geçeceğini ifade eden Erdoğan, “Ülkemizi geçmişte krizden krize sürükleyen istikrarsızlık dönemini bir daha yaşanmamak üzere geride bırakıyoruz” dedi.

OPERASYONA YELTENEN, BEDELİNİ ÖDER!

Yeni dönemin özetinin “Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet” olduğunu ifade eden Erdoğan, 80 milyon insanın, hiç bir etnik unsurun bir diğer unsura üstünlüğü olmadan tek millet olduğunu söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ülke 780 bin kilometrekareyle tek vatandır. Kimse operasyona yeltenmesin, yeltenirse bedelini ağır öder. İşte Tendürek Dağı’nda, Gabar’da, Cudi’de, gerekirse Kandil’de, gerekirse Sincar’da askerimiz, Genelkurmay Başkanımız, Kuvvet Komutanlarımız, hepsi en üst noktalara varıncaya kadar çıkmak suretiyle oralarda karda, kışta şu anda bütün operasyonları yönettiler, yönetiyorlar. Niye? Dedik ya mağaralarına, inlerine kadar girecek ve bunları bitirinceye kadar bu yola, bu mücadeleye devam edeceğiz.

 

 

  

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23