• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arınç: Tutanakların bile yüzü kızardı

Yeniakit Publisher
2013-12-12 20:06:06 - 2013-12-13 13:26:02
Arınç: Tutanakların bile yüzü kızardı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘’Bazı kendini bilmezlerin sarf ettikleri sözler nedeniyle, hakaretler sebebiyle meclis tutanaklarının bile yüzü kızardı.

BURSA - Ama bunlar ilk defa olmuyor. Maalesef hepimizi utandıran bu hakaretleşmeler, bu kavgalar, bu küfürleşmeler, toplasanız sayısı 10 kişiyi geçmeyecek insan tarafından çıkartılıyor” dedi.

Arınç, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, yeniden aday gösterilen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, geçen hafta İstanbul’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başta İstanbul olmak üzere büyükşehir belediye başkan adaylarının açıklandığı toplantıya, Batman’da Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün medya eğitim semineri programına gittiği için katılamadığını hatırlattı.

Bu yüzden bugünkü toplantıya gelmek istediğini, İstanbul’da Recep Altepe’nin adaylığının açıklandığı toplantıya katılmamasıyla ilgili çeşitli söylentiler çıktığını belirten Arınç, “Bursa’da hem dedikodu hem de fısıltılarla Sayın Altepe’nin adaylığına karşı olduğum, bu sebeple de İstanbul’da adaylık toplantısında bulunmayacağım gibi gerçeklik payı olmayan belki aramızdaki arkadaşlık, dostluk hukukunu zedelemeye matuf bir takım dedikodular yapılmıştı. Sayın Altepe de o gün Batman’da olacağımı biliyordu, Sayın Başbakanımız da biliyordu” değerlendirmesinde bulundu.

“Bir hafta sonra sizlerle beraber olmayı bu sevinci birlikte yaşamayı arzu ettim” diyen Arınç, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız ve şimdi belediye başkan adayımız olan değerli kardeşim Recep Altepe’yi huzurlarınızda tebrik ediyorum. Allah’tan başarılar diliyorum Rabbim mahcup etmesin” dedi. Arınç, 2014 yerel seçimlerinin en büyük zafer müjdesini Bursa’dan vermek istediklerini belirtti.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDEKİ TARTIŞMA

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) bütçe görüşmelerinin devam ettiğini anımsatan Arınç, dün de Başbakanlık MİT Müsteşarlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği ile 10’a yakın kurumun bütçelerinin görüşüldüğünü kaydetti. Arınç, kendisine bağlı kurumların ve Sayıştay bütçesinin TBMM’ye sunulduğunu, bu sırada zaman zaman tartışmalar yaşandığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Tabii burada hiç görmek istemediğimiz şey, bazı kendini bilmezlerin sarf ettikleri sözler nedeniyle, hakaretler sebebiyle meclis tutanaklarının bile yüzü kızardı. Ama bunlar ilk defa olmuyor. Maalesef hepimizi utandıran bu hakaretleşmeler, bu kavgalar, bu küfürleşmeler toplasanız sayısı 10 kişiyi geçmeyecek insan tarafından çıkartılıyor ve bu yüzden meclis televizyonundan da maalesef yayınlandığı için herkesin dikkatini çekebiliyor. Böyle sinirlerin gerildiği bir kavga ortamının sürekli yaşanabilecek olması inanın hepimizi üzüyor. Bunlar inanınız hepimizin görmek istemediği manzaralar. 20 Aralık’a kadar bütçe görüşmeleri devam edecek. 11 gün sonunda da inşallah 2014 yılı mali bütçesi kabul edilmiş olacak ve ocaktan itibaren de yürürlüğe girecek.”
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23