• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Antonio Guterres: Ateşkes ilan edilmeli

Yeniakit Publisher
2020-02-28 06:26:00 -
Antonio Guterres: Ateşkes ilan edilmeli

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türk askerlerinin hayatını kaybetmesinden sonra İdlib'de ateşkes çağrısını yeniledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'nin kuzeybatısında yükselen gerginlik ve Türk askerlerinin hayatını kaybetmesinden sonra, İdlib'de ateşkes çağrısını yineledi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Guterres, Suriye'nin kuzeybatısında artan gerginliği ve ''düzinelerce'' Türk askerlerinin hava saldırılarında hayatını kaybetmesini endişeyle takip ettiğini bildirdi.

"İdlib'de derhal ateşkes ilan edilmesi gerektiğini" yineleyen Guterres, artan askeri gerginliğin siviller için teşkil ettiği riskin özellikle endişe verici olduğunu belirtti.

Guterres, ''Acil harekete geçilmezse gerginliğin her saat başı daha fazla artma riski var.'' değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'deki krize askeri çözüm bulunamayacağını belirten Guterres, sürdürülebilir tek yolun BM denetiminde siyasi çözüm olduğunu da kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

...

Seyrediyorlar, seyrediyorlar ondan sonra Türkiye'nin sabrı taşıp gereğini yapma noktasında üzerine düşeni yapmaya başlayınca utanmadan ateşkesten bahsediyorlar. Senelerdir neredeydin çok sayın ve muhterem BM?!?!?!?!?!!?!?!? Ateşkesdir, barıştır, anlaşmadır, insanlıktır... bunları biliyordunuz da 7 senedir neden gıkınız çıkmadı?!?!?!?!?!?! Şimdi kalkıp ateşkes ve barış lafları ederken biraz düşünün. Adama ÇÜÜÜÜÜÜÜÜŞŞŞŞŞŞ DEEEEVVEEEEEEEEE derler. Nasıl olsa ölen 33 kişi Hıristiyan ve Yahudi değil değil mi? Sizi ............

Hasan

Ne ateşkesi, savaş yeniden başlıyor bizim için, ateşkes yok bundan sonra, Rusya yı da tarihten sileceğiz siyonist devlet israilide
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23