• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Altın için önemli uyarı

Yeniakit Publisher
2020-08-09 16:10:00 -
Altın için önemli uyarı

Altın fiyatlarındaki yükseliş, küçük yatırımcıyı gram altın ve çeyrek altına yönlendirirken, kuyumcular odasından vatandaşlara uyarılar geldi.

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Baransel, döviz bürolarının altın alım satım yetkisi bulunmadan haksız rekabete girdiğini ve bu kişilerin ustalık belgeleri olmadığı için sahte altınları da alıp satabildiğine vurgu yaparak, vatandaşları altın alım konusunda dikkatli olmaları konusunda ikaz etti.

Döviz bürolarının el altından altın alım satım yaptığını ve bu nedenle piyasaya sahte altınların da sürülebildiğini belirten Turgay Baransel, kuyumcuların altın konusunda uzman olduğunu fakat döviz bürolarında bu tür bir yetki ve ehliyet olmadığını bu yüzden vatandaşların alacakları altınların sahte çıkabileceğini belirterek, "Tüm kuyumcularda fiyat tabelası vardır. Döviz büroları hurdadan 25-30 TL düşük fiyatla alıp esnafımızın ekmeğiyle oynuyor. Döviz büroları bunu yapmamalı. Döviz bürosundaki kişilerin ustalık belgesi olmadığı için aldığı altının sahte olup olmadığını anlamıyor. Vatandaşlar da mağdur oluyor. İnternetten satışlar ve sahte altınlar ile ilgili darphaneye yazı yazdık. Ata lira basılıyor, cezası yok. İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Darphanenin bastığı Atatürk baskılarını basmamaları gerekir. Bunlar düğünlerde takılıyor. Bize geldiklerinde biz anlıyoruz bunları. Ama kuyumcular zan altında kalıyor." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

vatandaş

ah kuyumcular ahhh 14 ayar altın gr 281 tl / kolye al gr 470 tl den çarparlar sorsan kuyumcu çok para kazanmaz % 65-75 işçilikmi olur laaan yatacak yeriniz yokkkkk

serdar-1.

Dünyanın en iyi ekonomisi bizde,süper güç biziz,tabiki altında yüksek fiyat olacak.Hadi hayırlı işler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23