• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alinazik kebabı nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2018-06-23 22:00:00 -
Alinazik kebabı nasıl yapılır?

Gaziantep mutfağının sevilen lezzeti Alinazik kebabı nasıl yapılır?

MALZEMELER

600 gram kuşbaşı dana eti

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy kuru soğan
ÖNE ÇIKAN VİDEO

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı kekik

1/2 tatlı kaşığı pul biber

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı karabiber

Yoğurtlu patlıcanı için;

4 adet büyük boy patlıcan

2 su bardağı süzme yoğurt

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 çay kaşığı tuz

Servisi için:

1 adet orta boy domates

1 adet orta boy yeşil biber

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 adet tırnak pide

NASIL YAPILIR?

Kebabın taban kısmını oluşturacak olan sarımsaklı yoğurtlu patlıcanı hazırlamak için; patlıcanları bol suda yıkadıktan sonra kurulayın. Bir şiş ya da çatal yardımıyla bir kaç yerinden delin.

Ocak üzerine yerleştireceğiniz közmatikte, yüksek ateşte ya da önceden ısıtılmış fırında renkleri değişip, yumuşayana kadar aralarda ters çevirip patlıcanları közleyin.

Eti hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Ayçiçek yağını bir tencerede kızdırın. Soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.

Kavrulan soğanlara yıkadıktan sonra suyunu süzdürüp, kuruladığınız dana etlerini ekleyin ve renk alana kadar yüksek ateşte kavurun. Kapağını kapattıktan sonra orta ateşte suyunu çekip, yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Suyunu çeken etlere tereyağı, domates salçası, kekik, kırmızı pul biber, karabiber katın. Sıcak su ve son olarak tuz kattıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.

Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını ılık duruma geldikten sonra dikkatli bir şekilde soyun. Küçük küpler halinde doğrayın.

Sarımsakları rendeleyin. Doğradığınız közlenmiş patlıcanları sulanmaması için bekletmeden koyu süzme yoğurt ile karıştırın. Tuz, zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin.

Servisi esnasında kullanmak üzere; tırnak pideyi uzun ince şeritler halinde kesin. Dört eşit parçaya böldüğünüz domates ve yeşil biberi yağda kızartın.

Gaziantep’i yaşatmak üzere mümkünse geniş bakır bir servis tabağı alın. Tabanını sarımsaklı yoğurtlu patlıcan ile kaplayın. Üzerine yumuşayana kadar pişirdiğiniz etleri alın. Kızarmış biber ve domates dilimlerini, tırnak pideyi yerleştirin.

Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Kırmızı toz biberi ekleyin ve kızgın tereyağı ile karıştırdıktan sonra sakınmadan Alinazik kebabının üzerine gezdirin. Sıcak olarak, bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23