• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ali Erbaş'tan Arafat'ta Vakfe duası

Yeniakit Publisher
2019-08-10 13:23:00 - 2019-08-10 15:18:15
Ali Erbaş'tan Arafat'ta Vakfe duası

Diyanet İşleri Başkanı ali Erbaş, Arafat'ta Vakfe duası yaptı.

Haccın en önemli rüknü vakfe için Arafat'ta bulunan hacı adayları, Hazreti Adem ile Hazreti Havva'nın yeryüzünde buluştuğu ve ilk tövbenin kabul edildiği Cebel-i Rahme'de sabah saatlerinden itibaren büyük yoğunluk oluşturdu.

Hacı olabilmek için saatleri sayan Müslümanlar, vakfe için Arafat'ta bulunuyor.

Mekke'ye yaklaşık 25 kilometre mesafedeki Arafat bölgesine dün akşamdan itibaren ulaşan hacı adayları geceyi Kur'an-ı Kerim okuyup dua ederek geçirdi. Hacı adaylarının bir kısmı ise Hazreti Adem ile Hazreti Havva'nın yeryüzünde buluştuğu ve ilk tövbenin kabul edildiği Cebel-i Rahme'ye (Rahmet Tepesi) çıkarak dua ediyor.

Geceden tepeye çıkanlara sabahın ilk ışıklarıyla gelenler eklenince Cebel-i Rahme çevresinde büyük yoğunluk yaşanıyor.

Bazı hacı adayları kayalıklar üzerinde uyuyarak güneşin doğmasını bekledi. Hacı adaylarına, Rahmet Tepesi'nden ayrılırken öğle yemeği için kumanya verildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Vakfe duasını Ali Erbaş yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arafat'ta Vakfe Duasını yaptı.

Vakfe duasının ardından artık hacı olan Müslümanlar, Müzdelife'ye hareket edecekleri vakte kadar da ibadet ve dualarını sürdürecek.

Müzdelife bölgesine intikal edecek hacılar, burada akşam ve yatsı namazlarını cem ederek kılacak, ardından şeytan taşlamak için Cemerat bölgesine hareket edecek.

Şeytan taşlamanın ardından Mescid-i Haram'a giderek ziyaret tavafı ve sa’y görevini yapacak hacılar, tıraş olarak ihramdan çıkacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Soru yorum

Her sene gidin emi , eksik etmeyin. Her sene hacca gidin, umreye gidin, para bok gibi nasıl olsa. Birinizde çıkıp desin ki ben hacı oldum, umreye gittim, imkanım durumum var, bu senede gücü olmayan bir yakinimi bir komsumu hacca umreye yollayayım. Yemin ediyorum kardeş kardeşe bunu teklif etmiyor, yakınlarımdan biliyorum. Ama müslümanik haaa. Canları sıkıldıkça senede ıkı üç kere giderler umreye. Ama demezler kardeşim gel senide götürelim m. Yoksul akrabası var ,yardıma muhtaç kardeşi var, çıkarıp bir kuruş para vermez, ihtiyacin var mı sormaz ama turistlik umre seyahatine çıkarır onbinlira verir. Muslimaniz haaaa. Allah kabul edecek haaaaa. Sevaba girecek haaaa. Öyle inanıyor. Ulan diyanet ulan hocalar, Şu keriz sözde Müslümanları uyarsaniza, siz gittiniz durumunuz varsa başkalarını yollayın daha sevap desenize. Demezsiniz. Kafa aynı kafa ne de olsa. Rabbena hep bana.

Selman

Hz muhammed sav efendimiz buyurmus; Oyle bir zaman gelecek ki, insanlar riya icin, gosteris icin hacca ve umreye gidecekler. Sahabe saskinlikla sormus; bu gercekten olacak mi ya resulallah? Efendimiz cevaplamis; evet olacak. La havle vela kuvvete illa billa aliyhil azim. HasbinAllah ve nimel vekil...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23