• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akit yazdı bakanlık harekete geçti

Yeniakit Publisher
2019-11-11 09:15:00 - 2019-11-11 09:16:06
Akit yazdı bakanlık harekete geçti

Akit’in, “Kimya baronları” başlığıyla, Çankırı’nın Orta ilçesi Büğdüz köyünde yeraltı suyunun patladığını gündeme getirmesinin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat kurum bizzat talimat vererek detaylı inceleme başlattı.

 Hasan Türkmen  Ankara 

Gazetemiz Akit’in, Çankırı’nın Orta ilçesi Büğdüz köyünde yeraltı suyunun patladığını; “Kimya baronları yüzlerce tarlayı tahrip etti” başlığıyla gündeme getirmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ceza yağabilir! 

Geçtiğimiz günlerde verdiğimiz; açık bırakılan maden çukurunda yeraltı suyunun patladığı ve biriken sıvının zehirli olabileceği haberinin ardından harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çankırı Çevre İl Müdürlüğü’ne talimat vererek bölgede detaylı bir inceleme başlattı. Çukurda biriken sıvıdan numune alındığı öğrenilirken, numunede zehirli kimyasalların tespit edilmesi durumunda söz konusu firmaya ceza yağacak. Yeraltından sızarak biriken sıvının içinde zehirli kimyasal tespit edilmesi durumunda firmanın çalışma izninin iptal edilebileceği, maden sahasındaki suyun Devrez Çayı’na karıştığının tespit edilmesi halinde ise, firmaya ciddi yaptırımların uygulanabileceği belirtiliyor.

540 hektar riskli

Öte yandan; halen 10 hektarlık alanda çalışma yapan firmanın, yüzlerce tarlanın bulunduğu 540 hektarlık yeni sahada da çalışmaya başlayacağı öğrenildi. Firmanın önceki maden sahasındaki gibi sorumsuzca hareket etmesi halinde, yeni maden sahasının bulunduğu bölgenin bitki yapısı ve yaban hayatını da büyük tehlikelerin beklediği bildiriliyor.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ahmet

madem gücünb var akit intir edenleri gündeme getir parasılıktan millet bitti onlarıda getir 

aslan

AKİT YAZMASA İNCELEME YAPILMAYIP ONCA VATANDAŞIN ZEHİRLENMESİNE GÖZ YUMULACAKTI?? BU NASIL DEVLET ANLAYIŞI DEVLETİ BASIN MI YÖNETİYOR. ALLAHTAN KORKMUYORMUSUNUZ.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23