• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti'de dolu dolu 17 sene!

Yeniakit Publisher
2019-08-14 09:01:00 -
AK Parti'de dolu dolu 17 sene!

Siyaset sahnesine Erdoğan liderliğinde 2001 yılında giren AK Parti, reformlar ve seçim başarılarıyla dolu 17 yılı geride bıraktı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan liderliğindeki “Erdemliler Hareketi” ile 2001 yılında siyaset sahnesinde yerini alan AK Parti, çeşitli engellemelere rağmen reformlar ve seçim başarılarıyla dolu 17 yılı geride bıraktı. 

14 Ağustos 2001’de “AK Parti” adıyla siyaset sahnesine girerek son 17 yılda girdiği tüm seçimlerden birinci parti olarak çıkmayı başardı. Girdiği ilk genel seçimde, 3 Kasım 2002’de iktidara gelen AK Parti, “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sloganıyla çıktığı siyaset yolunda, 4 başbakan 2 cumhurbaşkanı çıkardı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, 12 Aralık 1997’de Siirt’te okuduğu Ziya Gökalp’ın Asker Duası şiiri nedeniyle 1999’da 10 ay hapse mahkum edilen ve bu nedenle siyasi yasaklı olan Erdoğan, liderliğini yaptığı parti, 3 Kasım 2002’de tek başına iktidar olmasına rağmen başbakan olamadı. 

59. HÜKÜMETİ KURDU

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 312. maddesinde yapılan değişiklikle Erdoğan’ın siyasi yasağının kalkmasının ardından, Kurucu Genel Başkan Erdoğan, 8 Mart 2003’te mahkumiyetine neden olan şiiri okuduğu Siirt’te yapılan yenileme seçimlerinde milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi. Erdoğan, 15 Mart 2003’te 59’uncu Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni kurarak başbakanlık koltuğuna oturdu.

BAYRAK DEĞİŞİMİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AK Parti Kurucu Genel Başkanı Erdoğan, 10 Ağustos 2014’te yapılan seçimde doğrudan halk iradesiyle seçilen ilk ve Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı oldu. AK Parti, yoluna Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile devam etti. Partide, 22 Mayıs 2016’da düzenlenen 2. Olağanüstü Kongre ile yeni bir bayrak değişimi daha yaşandı. Partinin kurucularından olan ve Erdoğan’a, belediye başkanlığı döneminden itibaren yol arkadaşlığı yapan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanlığına seçildi ve 65. Hükümeti kurarak Başbakan oldu. 

İKİ CUMHURBAŞKANI 4 BAŞBAKAN

Kuruluşunun ardından kesintisiz iktidarına 17 yıldır devam eden AK Parti, bu sürede bünyesinden dört başbakan ve iki cumhurbaşkanı çıkardı. Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım’ın başbakanlık yaptığı bu süreçte Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan Türkiye’nin 11. ve 12. Cumhurbaşkanlığına seçildi.

ZORLU SÜREÇLERİ AŞTI

Kurulduktan yaklaşık bir yıl sonra yapılan genel seçimde iktidara yürüyen AK Parti, bu dönemde vesayet odakları, devlet içinde yapılanan terör örgütleri ile bölücü terör örgütlerinin faaliyetleri, kapatma davası ve darbe girişimlerine maruz kaldı. AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak için atılan adımlardan biri de siyasi tarihe ‘google iddianamesi’ olarak geçen iddianamenin kabul edildiği kapatma davası oldu.

7 Şubat MİT krizi, Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi AK Parti’ye yönelik vesayet odaklarının tertiplediği girişimler oldu. Ancak AK Parti, bu süreçleri milletin demokrasiye ve liderine sahip çıkmasıyla aştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abuzer Polat

Evet kırizlerle savaslarla dolu 17 yıl basa gelmesiyle beraber meclisin hayırdemesine ragmen kuzey Iraklı kürtlerle beraber olup el altından amerikada izin vererek orgın işgali mutiş taraflı tarafsız herkesin taktirine toplayan 7yıl iyi bir yönetim sonra ne oluyorsa oluyor davutoglu çıkıyor meydana atıp tutuyor millet vekili olmadan dış işleri bakanı oluyor tüm aralarla düsman ediyor yetmiyor burnumuzun dibindeki komsu uzu karıştırıyor el altından deaşlıları suriyeye yerleştiriyorlar silah saglık para veriyorlar utanmaz davutoglu karıdan iki roket attırıp suriyeye mıdahale edelim diyor sonra rant çakışması fetö çıkıyor müthiş bir savaş Tayyip yalnız kalıyor ergemekom uydurması dan suçsuz binlerce gözaltı tutuklama bu arada Tayyip bey kendini başkanlık a hazırlıyor yeni uçak 1000 odalı saray yetmiyor 300odali yazlik yetmiyor vangölü kıyısına saray aslında Van gölülıyısı yani bitlisteki sarayı n amacı bahçeli ile beraber oradaki saptanmış olan ermeni darphamesini yemek bunu bitliste bilmeyen yok sonra darbe Bilal Binali in oglu dernekler vakıflar gelsin paralar 17 yıl sonrahiç birsey olmayan bir devlet krizle boguşan bir millet yinede performansından hiç birsey kaybetmiyen bir başkan bir fazlasi yanında artık kendini yöneten bahçeli ve Perinçek tarih inşallah tekerrür etmez kerkes gibi bunlarda başkanı kandıramaz ne diyeyim her şey in hayırlısı

Derman

17 yila sigmayan Ak parti seni cani gonulden kutluyorum daha nice aydinlik mutlu hizmet yapmani istiyorum sen farklisin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23