• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ajan STK'lar denetlensin

Yeniakit Publisher
2018-06-06 11:40:00 - 2018-06-06 12:33:33
Ajan STK'lar denetlensin

Uluslararası kuruluşlardan Türkiye’de Suriyeli muhacirlere boşanma dersleri veren Hayata Destek Derneği’ne 5 yılda 200 milyon lira para aktardığının ortaya çıkması kamuoyunda infale sebeb oldu. Aile platformları, sözde dernek ve STK’ların kontrol altına alınması istedi.

Başını AB ve BM’nin çektiği uluslararası kuruluşların, Türkiye’de Suriyeli muhacirlere boşanma dersleri veren Hayata Destek Derneği’ne 5 yılda 200 milyon lira para aktardığının ortaya çıkması kamuoyunda infale sebeb oldu. Aile platformları, konuya ilişkin peş peşe açıklamalar yayınlayarak, yurtdışı fonlarıyla Türkiye’deki Suriyeli muhacirleri kışkırtan, ailelerin dağılmasını amaçlayan sözde dernek ve STK’ların kontrol altına alınması istedi. 

DENETİME TABİ TUTULSUN

Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu Sözcüsü Mesut Arabul, “AB, BM ve diğer uluslararası kuruluşların ülkemizde STK görünümlü etki ajanlarına fon aktarmasının yasal çerçeveye oturtulması gerekiyor. Para aktarılan projeler, faaliyete geçeceği ilin valiliği ile ilgili bakanlığın denetimine tabi tutulması gerekiyor” dedi. “Batı, toplumları yıkmanın formülünü bulmuş durumda. Bu formül paradır” diyen Mesut Arabul, “Malum derneğe aktarılan para 5 yılda 200 milyon liraymış. Korkunç bir meblağ bu. Boşanmayı konu edinen, aile bütünlüğünü hedef alan projeler için yurtdışından kolaylıkla para aktarılması normal bir durum değildir. Bunun muhakkak bir düzene oturtulması, çerçevesinin çizilmesi lazım” dedi.

AİLE STK’LARINA BEŞ KURUŞ YARDIMLARI YOK

Dağılmış Aileler ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Cengiz Dinçer ise, “Bu paraların ne amaçla kullanıldığı ortadadır. Aile bütünlüğünü savunan derneklere yeterli ilgi ve desteği sağlamıyorlar. Sudan sebeplerle toplum adeta boşanmaya sevk ediliyor. Kadın ve erkeğin arasındaki sorunu çözmenin yerine bir an önce yuvanın yıkılması isteniyor. Bu gibi STK’lar kadına boşanması için sürekli telkinler veriyor. Batılı ülkelerden gelen kaynaklarla kesesini dolduran sözde kadın savunucu dernekleri; olması gereken aile huzurunu tamamen bitirmenin gayretini güdüyor” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DEVLET SEYİRCİ KALMASIN

Aile Hakları Platformu’ndan yapılan açıklamada, “Batı, AK Partili kurmaylara nasıl 24 Haziran’a kadar kota uyguluyor ve ülkelerine almıyorlarsa Türkiye de onların fitne saçan kuruluşlarının ülkemizde istedikleri gibi at oynatmalarının önüne geçmelidir. Aileleri yıkıma götüren projelere devlet seyirci kalmamalı” denildi. Aile Platformu Başkanı Adem Çevik, “Bu sadece bilinen bir vakıf. Daha nice vakıflar var böyle. Batı’nın baskısıyla çıkarılan 6284 sayılı kanun da hükümetimizin aile politikasına aykırı olmasına rağmen ne değiştirilebiliyor, ne de kaldırılabiliyor. Bu fonları veren Avrupa, kendi kriterlerine uymayan, ya da uyma taahhüdü vermeyen hiçbir derneğe fon ayırmaz. Küresel projeye karşı el birliği yaparak ailelerin yıkılmasını engellemeliyiz. Aile yok olursa devlet yok olur” dedi.



FARUK ARSLAN/ İSTANBUL

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23