• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Ahlâklı insan yetiştiriyoruz’

Yeniakit Publisher
2017-04-10 07:03:00 - 2017-04-10 07:02:26
‘Ahlâklı insan yetiştiriyoruz’

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ve profesyonel dini eğitim veren Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği (YEKDER) Yönetim Kurulu Başkanı, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yusuf Alpaydın ile dernek faaliyetleri üzerine konuştuk. Apaydın “Gayemiz ahlaklı ve tutarlı insanlar yetiştirmek” diyor.

HARUN SEKMEN / İSTANBULProfesyonel bir kadro ile dini eğitim veren ve bu yönü ile Türkiye’de ilkleri başaran Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği (YEKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yusuf Alpaydın, dernek faaliyetleri ile ilgili yönelttiğimiz sorularımızı cevapladı. 

YEKDER’in yönetim kurulu başkanı olarak sizi tanıyabilir miyiz?

Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğretim görevlisiyim. YEKDER Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmaktayım.

YEKDER’in kuruluş amacı nedir?

2003 yılında daha önce farklı kuruluşlar bünyesinde sürdürdüğü eğitim çalışmalarını tek bir çatı altında topladı. İslami ve insani değerler etrafında yaşamayı gaye edinen ve yaşanmasına vesile olmak niyetini taşıyan bir kurumdan söz ediyoruz. Genel olarak eğitim alanında özellikle din eğitimi alanında görülen eksiklikleri gidermek ve bu alanda sürdürülen çalışmalara katkı sağlamak üzerine kurulmuştur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HERKES İÇİN...

YEKDER’in faaliyet alanı nelerdir?

Her yaş grubuna hitap edecek eğitimlere yer veriyoruz. Ahlâki ve manevi bakımdan tutarlı nesillerin ortaya çıkması gayesiyle destek niteliğinde, 7-17 yaş arasındaki gruplar için, Ev Okulu ve Gençlik Çalışmaları koordine ediyoruz. Hanımlara yönelik olmak üzere Aşamalı Seminerler Programı ile 3 yılda temel dini bilgiler eğitimi veriyoruz.  

Çalışma metodunuz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Eğitimlerimizi ve çalışma alanlarımızı yaş gruplarına göre bölümleyerek her biri için bir koordinatörlük ile çalışıyoruz. Yeni ve özgün metotlar üretmeye ve mevcut metotları kullanmaya özen gösteriyoruz.

ÇEŞİTLİ KURUMLARLA MÜŞTEREK FAALİYETLER DÜZENLİYORUZ

Müşterek faaliyetler yürüttüğünüz kuruluşlar var mıdır? 

Tabii. Zaten İLKE çatısı altında YEKDER olarak bulunmaktayız. Milli Eğitim Bakanlığı, müftülükler, yerel yönetimlerle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar var. Mesela Ailede Din Eğitimi programımızın yurt genelinde uygulanmasına yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile sürdürdüğümüz bir çalışmamız var. Ev Okulu programımızın Bilgi Evlerinde uygulanmasına yönelik olarak Üsküdar Belediyesi ile ortak bir çalışma yürüttük.

 TEORİDEN ZİYADE PRATİĞİ ÖNEMSİYORUZ

Alternatif eğitimin temel mahiyeti ve misyonu hakkında sizden bilgi alabilir miyiz?

Eğitimlerimizi toplumun ihtiyaçları üzerine bina ediyoruz.  Katılımcılarımıza sunduğumuz eğitimlerin tamamı bir ihtiyaç üzerine ortaya çıkmıştır. Verdiğimiz eğitimleri, teoriden ziyade davranışa dönüştürme odaklı gerçekleştiriyoruz. Tüm programların temelinde ahlaklı bireylerin yetişmesi yer almakta.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23