• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ağızda dağılan pratik çörek otlu-susamlı kurabiye nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2019-05-18 09:51:00 -
Ağızda dağılan pratik çörek otlu-susamlı kurabiye nasıl yapılır?

Bu tarif yeni favoriniz olacak. Çünkü çörek otu ve susamın uyumu damakları çatlatırken aileniz sizin hanenize olumlu notlar düşecek (!) İşte, dillere destan o kurabiyenin tarifi…

Her hanım şöyle kendine has bir kurabiye tarifine sahip olmak ister. Bu kurabiye öyle lezzetli olmalı ki tüm ailenin göz bebeğine dönüşmeli. Evet, hanımlar siz de böyle şahane bir tarif peşindeyseniz doğru yerdesiniz.

İşte, çörek otlu-susamlı kolay kurabiye

Malzemeler:

  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzeri için)
  • 100 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 tatlı kaşığı kabartama tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı çörek otu
  • Yarım çay bardağı susam
  • Arzu ederseniz 1-2 sap dereotu

Kurabiye hazırlamaya başlarken öncelikle margarinin oda sıcaklığında olduğuna emin olmalısınız.

İşe margarin, yumurta akı, sıvıyağı, şeker, tuz, kabartma tozu, çörek otu ve susamları derin bir kaseye alarak başlayın.

Margarini güzelce ezerken tüm malzemeler birbirine iyice karışacaktır.

Margarin krema kıvamına gelince karışıma yavaş yavaş un ekleyin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hamur elinize yapışmayacak. Bu nedenle unu artırabilir, azalabilirsiniz. Amacımız yapış yapış bir hamur elde etmek değil.

Ardından hamurdan küçük parçalar koparıp şekillendirin.

Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdiğiniz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün.

Kurabiyelerinizi 180 derecelik fırına sürün.

Kurabiyeleri üzerleri kızarınca fırından çıkarın.

Afiyet olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23