Yumurtalık, Seyhan Yüreğir ve Ceyhan’da yapılan sayımlar sonrası hazırlanan birleştirme tutanaklarında AK Parti’nin bir çok oyunun HDP ve BBP’ye kaydırıldığı, CHP’nin oylarının ise MHP’ye kaydırıldığı tespit edildi. Geçersiz sayılan 50 bin pusulanın büyük bölümünün AK Parti’ye ait olduğu belirlendi.
EMİR YILDIRIM / YAĞIZ KILIÇ - Yüzde 1.6 gibi küçük bir farkla MHP’nin kazandığı Adana’da şaibe yapıldığı yönündeki iddialar kuvvetlendi. Yumurtalık, Seyhan Yüreğir ve Ceyhan’da yapılan sayımlar sonrası hazırlanan birleştirme tutanaklarında AK Parti’nin bir çok oyunun HDP ve BBP’ye kaydırıldığı, CHP’nin oylarının ise MHP’ye kaydırıldığı tespit edildi. Geçersiz sayılan 50 bin pusulanın büyük bölümünün AK Parti’ye ait olduğu, bir çoğunda evet mührünün aynı kutucuğa iki defa basılması yüzünden geçersiz sayıldığı belirlendi.
AK PARTİ OYLARI HDP VE BBP’YE, CHP OYLARI MHP’YE KAYDEDİLDİ
MHP adayı Hüseyin Sözlü’nün yüzde 33.6 ile kazandığı Adana şaibe iddiaları ile çalkalanıyor. Yüksek Seçim Kurulunun Seyhan 3. Bölge Oy Toplama Merkezi’nden sorumlu üyesi Hakim Remzi Nazlıcan ve ekibi üşüdükleri gerekçesi ile görev yerini terk ettiği belirlendi. Şaibe iddiaları ile ilgili yapılan araştırma Adana’daki organize işleri gözler önüne serdi. Adana genelinde 300 sandıkta şaibe yapıldığı iddia ediliyor. Bir çok birleştirme tutanağında AK Parti oylarının HDP ve BBP’ye aktarıldığı, CHP oylarının ise MHP’ye kaydırıldığı tespit edildi. Yüreğir ilçesi 1. ve 2. Oy Toplama Merkezi gelen torbalarla ilgili tutanak tutulduğu, bu tutanakla ilgili de işlem yapılmadığı tespit edildi.
GEÇERSİZ SAYILAN PUSULALARIN BÜYÜK KISMI AK PARTİ’YE AİT
AK Parti Adana İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezinin sadece bir sandıkla ilgili yaptığı araştırmada 108 AK Parti oyunun BBP’ye kaydırıldığı belirlendi. Ceyhan ilçesinde ise HDP’ye aktarılan oylar olduğu ifade edildi. Geçersiz sayılan 50 bin pusulanın büyük bölümünün AK Parti’ye ait olduğu, bir çoğunda evet mührünün aynı kutucuğa iki defa basılması yada mührün bir kısmın işaretli alanın dışına taşması yüzünden geçersiz sayıldığı belirlendi.
AK PARTİ İTİRAZ ETTİ
AK Partili sandık müşahitlerinin seçim koordinasyon merkezine teslim ettiği sandık numaraları ve partilerin aldığı oy oranlarını gösteren çizelgeyle yapılan mukayese üzerine ortaya çıkan skandal durumla ilgili YSK’ya gerekli başvurunun yapıldığı ifade edildi.
AK Parti yönetimi ise Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’yu olayın araştırılması için Adana’ya gönderdi.