• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Acılı aileler yüzüncü günde konuştu: "Örgüte değil evladımı sivrisinek bile vermem"

Yeniakit Publisher
2019-12-11 18:00:00 -

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki bekleyişlerine devam eden acılı aileler, eylemlerinin 100. gününde de kararlılık mesajları verdi.

Taha Emre ÖZDEMİR   yeniakit.com.tr  HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde evlatlarını PKK'lı hainlerden geri isteyen ailelerin eyleminde yüz gün geride kaldı. Eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Mustafa Biçer'in annesi Ayşegül Biçer, evladının ölü ya da sağ olduğunu bilmediğini belirtirken, "Ben örgüte değil oğlumu sivrisinek bile vermem." dedi.

'HDP kürtleri savunmuyor'

"Kürtlere en büyük zulmü yapan HDP'dir." ifadesini kullanan anne Biçer, "Her sabah buraya bir umutla geliyoruz. O umudumuz artık güçlendi. 100 gün geride kaldı. Bu dile kolay." şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden hiçbir destek almadıklarını belirten anne Biçer, "CHP zihniyetinden PKK'ya her türlü destek gidiyor. Ama burada 100 gündür oturan acılı anne ve babalara yönelik hiçbir destek ya da açıklama gelmedi." ifadelerini kullandı.

'Oğlumu alana kadar dönmeyeceğim'

Bugüne kadar kimse tarafından Kürt olması gerekçesi ile yargılanmadığını ifade eden anne Biçer sözlerine şöyle devam etti:

"Ben Kürdüm ve Kürtlüğümü inkar etmiyorum. Ama şimdiye kadar kimse beni Kürtlüğümle yargılamamış. Allah'ın izniyle devletimizle beraber bu çocuklarımız geri gelecek. Oğlumu onlardan koparıp alana kadar bu mücadeleyi bitirmeyeceğim. 1 yıl değil 1000 yılda olsa ben bu çocuğu onlara bırakmayacağım."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bingöl: Eli kalem tutan oğluma silah verdiler

Tuncay Bingöl'ün babası Şevket Bingöl de "Biz PKK ile savaşarak çocuklarımızı alacağız." ifadeleri ile kararlılık mesajı verdi. 100 gündür eylemşine devam ettiğini söyleyen baba Bingöl, "Hepimiz umutluyuz. Çocuklarımız gelecek.
HDP kaçıp giderek geri adım atacağımızı düşünmesin. Kararımız kesin. Burada dik duracağız. PKK'ya göğüs gereceğiz." ifadelerini kullandı.

Çocuğunun henüz 14 yaşında olduğunu hatırlatan baba Bingöl, " Eli kalem tutan oğlumu neden götürdüler? Neden dağa götürüp eline silah verdiler?" diye sordu.

Demir: HDP'nin gençlik kolları çocuklarımızı kandırdı

"Kızım Hayal Demir'i PKK terör örgütüne asla bırakmayacağım." diyen Süheyla Demir, "HDP'nin gençlik kolu bu çocukları kandırıyor. Örgüte götürüyorlar. Çocuklarımızı dağa gönderiyorlar. HDP demek PKK demek. PKK demek de Kandil demek. Biz çocuklarımız için buradayız. 100 gündür burada bekliyoruz ve beklemeye de devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Özkan: Oğlum ölü mü diri mi bilmiyorum?

Oğlu Özkan Aydın'dan 4 yıldır haber alamadığını ifade eden baba Süleyman Aydın, "Oğlum ölmüş mü kalmış mı bilmiyoruz. 4 yıldır perişan bir vaziyetteyiz. HDP bize açıklama yapmıyor. Yani 4 yıldır buna hangi vicdan dayanır? PKK gerçekten kürtleri temsil etmiş olsaydı, 14-15 yaşındaki çocukları zorla dağa götürmezdi." diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ferudun

HDP Genclik kollarinda ne isi var ?

Ayse

Ey Ülkemin Sayin Savcıları neredesiniz?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23