• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış! Ali Babacan'ın koyduğu hedef güldürdü

Yeniakit Publisher
2022-01-10 16:31:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış! Ali Babacan'ın koyduğu hedef güldürdü

Kurduğu DEVA Partisi anketlerde henüz yüzde 1’e bile ulaşamayan Ali Babacan, seçimlerin ardından 360-400 milletvekili çıkarmaları durumunda parlamenter sisteme geçiş için 6 ayın yeterli olacağını söyledi.

 Yeni Akit  Ankara 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dünyanın en büyük Yahudi baronlarından Rupert Murdoch’un sahibi olduğu FOX TV’ye çıkınca birden kendisini Türkiye’de sistem değiştirecek güçte hissetmeye başladı. Babacan, “Parlamenter sistem üzerinde uzlaştık. Parlamenter sistem isteyen partilerin milletvekili sayısı 360’ı, 400’ü geçtiği tabloda neyi bekleyeceğiz? 6 ay yeter. Baştan ne kadar detaylı uzlaşırsak, seçimlerden sonra anayasayı değiştirmek o kadar kolay olur. ‘Cumhurbaşkanı yetkisi çok önemli; 2-3 sene kullanılmalı’ denilirse biz bundan hemen şüphe duyarız. ‘Hayırdır, ne oluyor?’ deriz” dedi.

‘Cumhurbaşkanı adayı veya adayları nasıl çalışacaklarını baştan açıklamalı’

Ali Babacan, “Parlamenter sistemin kendisi kadar, parlamenter sisteme geçinceye kadarki ara dönemin bugünden tasarlanması da çok önemli. Mesela, o ara dönemde seçilecek cumhurbaşkanı ‘Parlamenter sistem istiyorum’ dedi ama mevcut sisteme göre seçildi ve mevcut sistemin bütün yetkilerini aldı. Bu yetkiyi nasıl kullanacak? ‘Bu yetki çok önemli. Bana izin verin, 2-3 sene bu yetkiyi kullanmam lazım’ diyorsa olmaz. O zaman niye sistemi değiştirdik? ‘Parlamenter sistem istiyorum’ diyen cumhurbaşkanı adayı veya adaylarının geçiş döneminde nasıl çalışacaklarını baştan deklare etmeleri lazım” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

necla tiryaki

bu ...ne yorum yapmaya bile değmez.

Abdullah

aç tavuk rüyada darı görür mü s bebecan da o misal
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23