• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den şaşırtan İran'a kararı! Yaptırımları kaldırmaya hazırlanıyorlar

Yeniakit Publisher
2021-04-08 02:04:00 -
ABD'den şaşırtan İran'a kararı! Yaptırımları kaldırmaya hazırlanıyorlar

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, İran'la nükleer anlaşma koşullarıyla uyuşmayan yaptırım maddelerini kaldırmaya hazırlandıklarını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın brifinginde İran'la nükleer müzakereleri ve Avusturya'nın başkenti Viyana'da devam eden görüşmeleri değerlendirdi.

Sözcü Price, ABD'nin İran'la görüşmeler konusunda acelesi olmadığını ve görüşmelerin zorlu geçmesine hazır olduğunu ifade ederek Viyana görüşmelerinin sonunda ABD'nin çıkarlarının korunacağı bir sonuca ulaşmayı arzu ettiklerini belirtti.

Price, bazı yaptırımları kaldırmaya hazırlandıklarını, "İran'la nükleer anlaşma koşullarına dönmek için gerekli adımları atmaya hazırlanıyoruz ki buna, nükleer anlaşmayla örtüşmeyen yaptırımların kaldırılması dahildir." sözleriyle teyit etti.

Şu aşamada hangi yaptırım başlıkları üzerinde çalıştıklarını açıklamayacağını söyleyen Price, bununla birlikte İran da anlaşma koşullarına dönmeden tek taraflı teşvikler vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2015'te beş Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi Üyesi ve Almanya (P5 1) ile İran arasında imzalanan Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) Anlaşması'ndan 2018'de çekilmişti. 20 Ocak'ta görevi devralan Joe Biden yönetimi ise İran nükleer anlaşmasına geri döneceklerini açıklamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Avusturya’nın başkenti Viyana’da İran nükleer anlaşması ve ABD’nin bu anlaşmaya dönmesine yönelik görüşmelerin ilk turu önceki gün başlamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

formul

T.C devleti bir ve butun olarak var oldukca: Fars azinligin yonetimideki iran'a ne Rusya Hint Cin Avrupa ne de ABD hic kimse zarar vermez verdirtmezler, aksine butun dunya Turkiye'ye karsi iran'a destek verir, verecektir.

Ümüt

BU ABD KEFERESİNE HİÇ BİR ZAMAN GÜVENMEYİN . O HEP SAĞ GÖSTERİP SOL VURUR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23