ABD’de Müslüman kıza ölüm tehdidi
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Amerika Birleşik Devletleri'nde islamofobi çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. İlkokul 5. sınıf öğrencisi Müslüman bir kızın cebine “Sen bir teröristsin, seni öldüreceğim” yazılı notlar konuldu.
MÜNÜBE YILMAZ
İslamofobinin arttığı ABD’de, İslam düşmanlarının saldırılarından 10 yaşındaki çocuklar bile payını almaya başladı.
Edinilen bilgiye göre, Boston’ın batısındaki bir ilkokulda 5. sınıf öğrencisi Müslüman bir kızın cebine “Sen bir teröristsin” ve “Seni öldüreceğim” yazılı notlar konuldu.
Amca Cemal Sıddık, hedeflenen 10 yaşındaki kızın hâlâ her gün okula gittiğini söylerken, “Ben ve eşim de ırkçılığa uğradık. Yetişkinler olarak bu durumla nasıl başa çıkacağımızı biliyoruz; ama yeğenimiz neden hedef alındığını bilmiyor” dedi.
