• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“ABD-Yunanistan anlaşmasının amacı Türkiye’ye baskı uygulamak”

Yeniakit Publisher
2021-10-17 09:23:00 -
"ABD-Yunanistan anlaşmasının amacı Türkiye’ye baskı uygulamak"

Sputnik ajansı, ABD ve Yunanistan arasında geliştirilen savunma paktı anlaşmasının Türkiye için büyük bir baskı kaynağı olarak kullanılabilceğini yazdı.

 Münübe Yılmaz 

Sputnik haber ajansı  ABD ve Yunanistan arasında geliştirilen savunma paktı anlaşmasının Türkiye için büyük bir baskı kaynağı olarak kullanılabilceğini yazdı. Independent Institue Center for Peace and Liberty organizasyonun politika uzmanı Ivan Eland ile röportaj yapan Sputnik, ABD’nin Yunanistan ile yaptığı savunma paktı anlaşmasının Türkiye’nin üzerinde bir baskı oluşturmak amacıyla gerçekleştirildiğini iddia etti.

İki ülke arasındaki anlaşmanın Türkiye’nin Amerikan üsleri ile daha fazla işbirliğine girmesi hususunda baskı aracı olarak kulanılacağını belirten Eland, ABD’nin soykırım meselesinde  Türkiye’ye karşı desteklediği Yunanistan’ın yeniden yanında görünerek istediklerini almaya çalışacağını söyledi.

"Washington, bazı durumlarda Türkiye'yi destekler gibi görünse de, daha geniş stratejik çıkarların önüne geçtiği durumlar dışında Yunanistan'ı destekliyor" diyerek ABD’nin  niyetinin herkesi olduğundan daha da çılgına çevirerek kendi menfaatini gözetmek olduğunu aktardı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Haçlı iti fakı ve içimizdeki Haçlı köpekleri

Yunanistan ve Amerika Haçlı Türkiye yi yıkmak savaşmak için açık düşmanlık ederken içimizdeki Haçlı kırıntıları köpekleri de onlarla bir olup Türkiye cumhuriyeti nin cumhurbaşkanı ve iradesini ve Türkiye'yi yıkmak için saldırıyor lar

Nur Ahmet

Dün yazmıştım.Bizler de nükleer güç olan Pakistan'ı da yanımıza alarak bütün müslüman ülkeler bir askeri ve savunma işbirliği paktları kurmalıyız.Bu kafirlerle ancak böyle başa çıkılır ve müslümanların hakları böyle korunur,müslümanlar kafirlerin saldırılarından kendilerini böyle koruya bilirler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23