• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD uyuşturucu bahanesiyle 2 tekneyi daha vurdu

Yeniakit Publisher
Yücel Kaya Giriş Tarihi:
ABD uyuşturucu bahanesiyle 2 tekneyi daha vurdu

ABD ordusu, Doğu Pasifik’te uyuşturucu taşıdığı iddia edilen teknelere yönelik yeni bir saldırı düzenledi.

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in yaptığı açıklamada ordunun ‘belirlenmiş terör örgütleri tarafından işletildiği’ belirtilen iki tekneyi vurduğu belirtildi.

Hegseth açıklamasında, "İstihbaratımız bu teknelerin yasa dışı uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı olduğunu, uyuşturucu taşıdıklarını ve Doğu Pasifik’te bilinen bir uyuşturucu kaçakçılığı güzergahında ilerlediklerini tespit etti" denildi.

Washington yönetimi, ABD’ye uyuşturucu akışını durdurmayı amaçladığı gerekçesiyle şimdiye kadar 19 hava saldırısında 20 teknenin imha edildiğini ve 76 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

 

Bu saldırılardan sadece üç kişi sağ kurtuldu.

Kurtulanlardan ikisi kısa süreliğine ABD Donanması tarafından gözaltına alındıktan sonra ülkelerine gönderildi.

Üçüncüsünün ise Meksika Donanması tarafından yapılan arama çalışmalarına rağmen öldüğü tahmin ediliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23