• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD uçak gemisi bölgeye giderken balistik füzeleri yerleştirdiler

Yeniakit Publisher
2021-01-26 12:48:00 -
ABD uçak gemisi bölgeye giderken balistik füzeleri yerleştirdiler

Çin ile Tayvan arasındaki krizin ardından ABD, bölgeye USS Theodore Roosevelt uçak gemisini yolladı. Bu gelişme sonrası Çin apar topar tatbikat yapma kararı aldı.

Çin, ABD’ye ait bir uçak gemisinin Güney Çin Denizi’ne girmesinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirmesinden bir gün sonra, söz konusu tartışmalı denizde bu hafta askeri tatbikatlar yapacağını bildirdi.

Reuters’a göre Çin Deniz Güvenliği İdaresi, söz konusu tatbikatler nedeniyle Güney Çin Denizi’nin kuzeybatında yer alan Tonkin Körfezi’ndeki suların bir bölümüne girişin 27-30 Ocak tarihleri arasında yasaklandığını duyurdu. Ancak tatbikatların tam tarihi açıklanmadı.

USS Theodore Roosevelt uçak gemisi liderliğindeki bir ABD uçak gemisi grubu, Joe Biden’ın başkanlık dönemine başlamasından günler sonra, ‘denizlerin özgürlüğünü’ teşvik etmek için Güney Çin Denizi’ne girdi.

Bu tartışmalı sular, Pekin ile Washington arasındaki gergin ikili ilişkilerde bir başka çatışma noktası haline geldi.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA), ABD Donanması uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'in Güney Çin Denizi'ne girmesinin ardından Shandong Eyaletinde yeni geliştirilen orta menzilli balistik füze konuşlandırdı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gerçek Analiz

Sürekli söylüyorum. ABD Çin'le, değil Rusya ile savaşacak. Ha, Rusya bu savaşı göze alamazsa bölünmeye, parçalanmaya razı demektir. Unutmayın dostlar Rusya parçalanmaktan ancak ABD ile savaşmak suretiyle kurtulabilir. Veya da devlet ömrünü uzatabilir diyeyim.

2345

allahın izniyle inşallah abd çin savaşı olur inşallah amin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23