• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD şokta! Kamikaze SİHA saldırısı... ABD savaş uçakları havalandı!

Yeniakit Publisher
Yücel Kaya Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
ABD şokta! Kamikaze SİHA saldırısı... ABD savaş uçakları havalandı!

ABD'nin Suriye'deki üslerine kamikaze SİHA'larla saldırı düzenlendi. Üs bölgesinde siren sesleri duyulurken, ABD'ye ait savaş uçakları bölge semalarında uçuş yaptı.

Suriye'nin Humus ile Deyrizor ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı Tenef ile Ömer Petrol Sahası askeri üslerine aidiyeti bilinmeyen kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendi.

KAMİKAZE SİHALAR

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 22.30 sularında Deyrizor'da Fırat Nehrin doğusunda Ömer petrol sahasındaki üs, aidiyeti bilinmeyen kamikaze SİHA ile hedef alındı.

Saldırının ardından üs bölgesinde siren sesleri duyulurken, ABD'ye ait savaş uçakları bölge semalarında uçuş yaptı.

TOPLARLA HEDEF ALDI

Daha sonra ABD güçleri, Ömer petrol sahasındaki üssünden Fırat Nehri'nin batısında İran destekli grupların varlık gösterdiği Haşşam, Cafra, Havice ile Mreyiyye köyülerini toplarla hedef aldı.

Diğer yandan Humus ilinde çöl bölgesindeki ABD'nin Tenef üssüne birden fazla kamikaze İHA ile saldırı düzenlendi.

TAM İSABET

İHA'ların bir kısmını üste mevcut hava savunma sistemleri hedefine ulaşmadan düşürürken, sayısı bilinmeyen SİHA'lar da üsse isabet etti.

Her iki üste zaiyat olup olmadığı bilinmiyor.

Suriye'de son dönemde Tenef bölgesi, Irak sınırına yakın Malikiyye ilçesi, Haseke iline bağlı Şeddadi ilçesi ve Deyrizor ilindeki ABD ordusunun konuşlandığı üslere aidiyeti bilinmeyen İHA'lar, SİHA'lar ve karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırılar düzenleniyor.

İran destekli gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA'larla saldırılarda bulunuyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

danısıklı dövüşe devam

israil size bomba atacağız suralar baeriniz olsun iran söylüyor iran haberiniz olsun sizin surlara bomba atacağız habeiniz olsun amerika su üslere saldıracağzı haberiniz olsun bu ne ya evcilik oynuyorlar millet inanıyor sanki

ado

biz yapmış olmayalım kazan kazan hani....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23