• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD, Hong Kong ile yaptığı 3 anlaşmayı sonlandırdı

Yeniakit Publisher
2020-08-19 20:06:03 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
ABD, Hong Kong ile yaptığı 3 anlaşmayı sonlandırdı

WASHINGTON (AA) - ABD yönetimi, Hong Kong ile yapılan 3 ikili anlaşmanın "askıya alındığını ya da feshedildiğini" açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, yaptığı yazılı açıklamada, "Çin Komünist Partisi, 1984'te imzalanan Sino-İngiliz Ortak Deklarasyonu kapsamında İngiltere ve Hong Kong halkına söz verdiği Hong Kong'un yüksek derecede otonomluğunu yıpratan sert adımlar atmıştır." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Hong Kong'a bundan böyle Çin ile "tek ülke tek sistem" politikasıyla yaklaşacağını belirten Ortagus, "Hong Kong makamlarını bugün 3 ikili anlaşmanın askıya alındığı ya da feshedildiğine dair bilgilendirdik." bilgisini verdi.

Söz konusu anlaşmaların, kaçak suçluların yakalanması, ceza alan kişilerin iadesi ve gemilerin uluslararası operasyonlarından elde edilen gelirler üzerindeki karşılıklı vergi muafiyetlerini kapsadığını kaydeden Ortagus, "Attığımız bu adımlar, Pekin'in, Hong Kong halkının özgürlüklerini çiğneyen Ulusal Güvenlik Yasası'nı uygulama kararına yönelik derin endişemizin altını çizmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23