• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD duyurdu: Türkiye ile anlaştık

Yeniakit Publisher
2021-11-23 09:53:00 -
ABD duyurdu: Türkiye ile anlaştık

ABD Hazine Bakanlığı, Türkiye ve ABD'nin dijital hizmet vergilerini kaldırmak için şartlarda anlaştığını açıkladı.

Türkiye ve ABD dijital hizmet vergilerinin kaldırılması için şartlar üzerinde anlaştı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamaya göre ABD ve Türkiye 2023'ten itibaren dünya genelinde uygulanacak yeni kurumlar vergisi anlaşmasına geçiş sürecine girecek.

ABD Hazinesi bu anlaşmanın Türkiye'ye karşılık vermek amaçlı getirilen gümrük vergilerinin kaldırmasının önünü açacağını belirtirken Ekim'de Avusturya, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya ile varılan anlaşmanın şartlarıyla aynı olacağını açıkladı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) uluslararası şirketler için asgari %15 kurumlar vergisi belirlenmesi ve yüksek kâr eden şirketlere faaliyet gösterdikleri ülkede bazı vergi hakları tanınması teklifi konusunda 8 Ekim'de 136 ülke anlaşmaya varmıştı.

Türkiye ve Avrupa ülkeleri, vergilerin kaldırılmasına dair varılan anlaşma kapsamında dijital hizmet vergilerini yeni uygulamaya geçilene kadar toplamaya devam edecekler.

Ancak Ocak 2022'den sonra alınan vergiler yeni düzenleme kapsamında şirketlerin ödemesi gereken tutarı aşarsa bu miktar vergi alınan ülkelerde şirketin gelecekteki vergi yükümlülüklerinden düşürülecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

432

abddenb gelecek fayda  gelmesin amin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23