• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD darbesinin ilk dalgası sona erdi

Yeniakit Publisher
2017-12-06 15:54:00 -
ABD darbesinin ilk dalgası sona erdi

Suudi Arabistan'da yapılan ABD darbesi operasyonunun ana dalgasının sona erdiği ve el konulan milyarlarca doların ekonomik kalkınma harcanacağı açıklandı.

Reuters ile söyleşi yapan Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid bin Abdullah el Kasabi, önde gelen yetkililer ve işadamları arasındaki gözaltıların sona erip ermediği sorusuna, "Bildiğim kadarıyla böyle oldu" yanıtını verdi.

'ARTIK HÜKÜMET YOLSUZLUK GÖRDÜĞÜNDE SUSMAYACAK'

Bakan "Artık hükümet bir yolsuzluk vakası gördüğünde susmayacak. Kesinlikle harekete geçecek; vakanın büyüklüğü, ölçeği, nasıl ve nedenleri açısından…" dedi.

Geçen ay Veliaht Prens Muahmmed bin Selman'ın emriyle çok sayıda prens, kamu yetkilisi ve iş adamı gözaltına alınmış, 200'e yakın kişi sorgulanmış ve 2.000'den fazla banka hesabı dondurulmuştu.

Temizlik harekatı aynı zmaanda  Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın siyasi gücünü artıran bir gelişme olmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

‘’BU PARA HALKIN PARASI’’

Gözaltındaki Suudi Prens'in ortağı olduğu oteller satışa çıkarıldı

Kasabi, gözaltına alınan kişilerle yapılan anlaşmalar sonucu el konulan paraların yatırılması için maliye bakanlığının özel bir hesap açtırdığını ve başsavcılığın tahminlerine göre bu hesapta 50 ila 100 milyar dolar birikebileceğini söyledi.

Kasabi "Bu para kesinlikle konut ve genel kamu ihtiyaçları için kullanılacak çünkü bu para halkın parasıdır. Kalkınma projelerinden başka hiçbir amaç için kullanılmayacak" dedi.

Suudi Arabistan petrol ihracatına bağımlılığını azaltmak için büyük miktarda ABD'li ve yabancı yatırımı çekmek istiyor.

'ABD'Lİ İŞ ADAMLARI KAYGILILAR'

ABD'li iş adamlarının yolsuzluk operasyonunun doğuracağı sonuçlar hakkında kaygılı olduğunu söyleyen Kasabi "Bu konuda kaygılılar… Bunun burada bitip bitmeyeceğini, nereye kadar gideceğini merak ediyorlar.Yine de bunun ülkenin yararına olacağını çünkü ülke liderliğinin açıkça yolsuzlukla mücadeleden yana olmasıyla zaman içinde bunun herkes için eşit bir rekabet alanı sağlayacağını düşünüyorlar" dedi.

Suudi Arabistan'ın planladığı ekonomik reformlar arasında 300 milyar dolar gelir getireceği düşünülen bir özelleştirme programı da var.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23