• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD Başkanı Biden'dan şoke eden çıkış: Hükümeti ele geçirmek için F-15'e ihtiyacınız var

Yeniakit Publisher
2021-06-24 17:02:00 - 2021-06-24 17:09:45
ABD Başkanı Biden'dan şoke eden çıkış: Hükümeti ele geçirmek için F-15'e ihtiyacınız var

ABD Başkanı Joe Biden'ın 'Hükümeti ele geçirmek için silaha ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, F-15'lere ve bazı nükleer silahlara ihtiyacınız var.' sözleri kamuoyunda şaşkınlığa neden oldu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 'bireysel silahlanmayı sınırlama'ya ilişkin sözleri, ülke ve dünya kamuoyunda şaşkınlığa neden oldu. Biden bireysel silahlanmayla ilgili, 'Hükümeti ele geçirmek için silaha ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, F-15'lere ve bazı nükleer silahlara ihtiyacınız var.' dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'daki açıklamasında, 'isyancıların' nükleer cephanelik ve savaş uçaklarıyla donatılmış bir ABD hükümetini ele geçirmek için, bireysel silahlardan çok daha fazlasına ihtiyaç duyacağını söyledi.

Biden'dan şaşırtan F-15 çıkışı

Biden, modern spor tüfeklerinin yasaklanmasını savunurken, yasal silah sahiplerine federal hükümetin nükleer silahlara sahip olduğunu hatırlatarak silah kontrolünü yeniden gündeme getirdi. Ancak, Biden'ın F-15 ve nükleer silah örneği, ABD ve dünya kamuoyunda şaşkınlığa neden oldu.

'Hükümeti ele geçirmek içim...'

Biden konuşmasında, "Hükümeti ele geçirmek için silaha ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, F-15'lere ve belki de bazı nükleer silahlara ihtiyacınız var." dedi.

Bazı çevreler, Biden'ın sözlerinin Demokrat arkadaşlarının, 'Amerika'nın Ocak ayındaki Capitol isyanında çoğunlukla silahsız Trump destekçileri tarafından demokrasisini neredeyse kaybettiği' yönündeki iddialarının altını oyduğunu söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'Silahlanma konusunda her zaman sınırlar oldu'

Biden ayrıca, insanların yasal olarak ne tür silahlara sahip olabileceği konusunda her zaman sınırlar olduğunu belirterek, "İkinci Değişiklik, kabul edildiği günden itibaren, silah sahibi olabilecek kişilerin ne tür silahlara sahip olabileceğini sınırladı. Bir top satın alamazlardı. Mesele şu ki, her zaman sınırlama vardı. Sahip olunabilecek silah türünü ve ona kimin sahip olabileceğini rasyonel olarak sınırlama...' ifadelerini kullandı.

Biden, yönetiminin mevcut yasayı ihlal eden silah tacirlerine karşı "sıfır tolerans" yaklaşımı benimseyeceğini de söyledi. Biden, uzun süredir saldırı silahlarının yasaklanması da dahil olmak üzere silah kontrol yasasını zorladı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

B. Oğlu

Baydın kafayı yemiş, yakın zamanda hintli cadaloz yardımcısı mührü ele geçirir. Tabii dünyayı da kaos ortamına sürükler.

vatandas

baydın hükümeti ele geçirmek derken türkiye yimi kastediyorsun. sizin çocuklar beceremedi onun içinmi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23