• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD askerleri Irak'a yeniden konuşlanacak

Yeniakit Publisher
2020-04-09 03:35:00 -
ABD askerleri Irak'a yeniden konuşlanacak

Füze saldırıları sonrası Irak'tan çıkan ABD kuvvetleri, geri dönüyor.

Irak Meclisi, 5 Ocak'ta, ABD güçlerinin Irak'tan çıkarılması yönünde karar alarak, söz konusu kararın uygulanmasının yükümlülüğünü ise hükümete vermişti. Amerikan kuvvetleri ise üslerine yönelik füze saldırılarının ardından, geçen günlerde Irak'ın kuzeyi ile batısındaki 6 askeri üsten çekilmişti.

ABD kuvvetleri yeniden konuşlanacak

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ABD'den ülkedeki Amerikan kuvvetlerinin yeniden konuşlandırılmasıyla ilgili resmi bir yazı aldıklarını açıkladı.

Irak Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Abdulmehdi, "ABD yönetiminden stratejik ilişkiler kurma, ABD kuvvetlerini Irak'ta yeniden konuşlandırma ve iki ülke heyetleri arasında diyalog yürütülmesi kararlarıyla ilgili resmi bir yazı aldık." dedi.

Bu yazının iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgenin istikrarı konusunda önemli bir gelişme olduğunu belirten Abdulmehdi, yazının içeriğine ilişkin daha fazla bilgi vermedi.

Son dönemde iki ülkenin üst düzey yetkilileri arasında temaslar gerçekleştirildiğini aktaran Abdulmehdi, yabancı güçlerin büyük çapta geri çekilmesinin resmi kararnameler ve yasa çerçevesinde gerçekleştiğini ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Abdulmehdi, iki ülke arasındaki ilişkilerin, bölgenin çıkarının korunması için düşmanca değil dostane bir şekilde yürütülmesi gerektiğine işaret etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mardinli

Demekki oyundur bu oyun birinci piyon irandir ve onun uşakları

ABD

Bunlar her zaman adamı çok iyi kandırır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23