• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

45 okula 10 milyonluk yatırım

Yeniakit Publisher
2017-12-08 12:10:00 - 2017-12-08 12:13:04
45 okula 10 milyonluk yatırım

Yücel Yılmaz, Karahallılar Ortaokulu’na proje kapsamında kazandırılan voleybol, basketbol ve halı sahanın açılışını öğrencilerle birlikte yaptı.

Balıkesir’in Karesi İlçesinde; Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında 45 okula 10 milyon 462 bin TL’den fazla yatırım yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karahallılar Ortaokulu’na proje kapsamında kazandırılan voleybol, basketbol ve halı sahanın açılışını öğrencilerle birlikte yaptı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Karahallılar Ortaokulu Müdürü Aydın Benli, okulda 734 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, “Okullarımızın ve öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını en ince ayrıntısına kadar düşünen Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyorum” dedi.

‘EĞİTİMDE İLERİDEYİZ’

Öğrenciler tarafından sevgiyle karşılanan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, törende yaptığı konuşmada eğitimde bilgi ve teknolojinin en iyisine sahip olmak gerektiğini vurgulayarak, “Ülkemizdeki okullarda; dünyada olmayan bir teknoloji var. Yurt dışındaki öğrenciler hala tepegöz ile eğitim yaparken bizim okullarımızda akıllı tahtalar mevcut” diye konuştu.

‘GELECEĞİMİZ SİZSİNİZ’
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye’de yetişen yeni neslin, Dünya’nın muhasır medeniyetlerinin önüne geçeceğine inandığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Türkiye’nin geleceği genç nesildir. Bu nedenle belediye olarak yeni neslin inşasına okullardan başlamanın doğru bir hamle olacağı inancıyla bu yola çıktık” açıklamasında bulundu. En iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, “Değişik projeler üretiyoruz. En iyi proje sevgili öğrenciler sizlersiniz. Çünkü sizler ülkemizin, vatanımızın, devletimizin, bayrağımızın geleceğisiniz” dedi.

33 OKULDA 2500 ÖĞRENCİYE SATRANÇ TAKIMI

Karesi Kaymakamlığı, Karesi Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu ile ortaklaşa yürütülen “Doğru Hamlede Buluşalım” projesi kapsamında Karesi İlçesi’ndeki 33 okulda eğitim gören yaklaşık 2 bin 500 birinci sınıf öğrencisine satranç takımı ve eğitim kitabı dağıtıldı.

Albay Tayyar-Nuran Oğuz İlkokulu ve 23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu’nda düzenlenen dağıtım törenine Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, satranç il ve ilçe temsilcileri katıldı. Törende ayrıca protokol, birinci sınıf öğrencileriyle satranç oynadı.

“HAYATA HAZIRLANMANIZ İÇİN BİR FIRSAT”

Çocukların hızlı ve düşünebilmesine yardımcı olmak, yeteneklerini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen  “Doğru  Hamlede Buluşalım” projesinin tanıtım toplantısında konuşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, satrancın yalnızca bir oyun olmadığına vurgu yaparak, “Satranç bizim analitik düşünmemizi sağlayacak, uzun vadede stratejilerimizi belirleyecek ve kişisel gelişime en çok katkıyı sağlayacak bir oyun tahtası. Aynı zamanda satranç hayata hazırlanmak için de müthiş bir fırsat” dedi.

“PROJE EMİN ELLERDE HAYAT BULDU”

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “Satranç hayatın küçük bir modeli. Balıkesir’de emin ellerde hayat bulmasından dolayı çok mutluyum” derken Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ise projenin geleceği şekillendirecek olan çocukların iyi karar verip doğru hamleyi yapabilmesi için önemli bir adım olduğuna vurgu yaptı. Demir, “Bizim insana, insanla huzur getirmemiz lazım. Bu yüzden çocuklarımıza doğru düşünmeyi ve doğru hamle yapabilmeyi öğretmemiz gerekiyor” dedi.

 

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23