• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

400 yıllık camide radyatör skandalı!

Yeniakit Publisher
2016-04-16 09:13:00 - 2016-04-16 09:22:16
400 yıllık camide radyatör skandalı!

Kocamustafapaşa'da Mimar Sinan'ın yaptığı Ramazan Efendi Camii’nde tarihi duvar çinilerinin önüne radyatör yerleştirildi.

İstanbul Kocamustafapaşa’da Bezirganbaşı Hacı Hüsrev Çelebi tarafından, Şeyh Ramazan Efendi adına 1586 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan  Bezirganbaşı Camii, Hüsrev Çelebi Camii ve Bazergân Mescidi gibi isimlerle anılan Ramazan Efendi Camii’nde radyatör skandalı yaşandı.

Arkeofili.com’da yer alan habere göre, olay, camiye giden bir vatandaşın çektiği fotoğrafları sosyla medyada paylaşması üzerine ortaya çıktı. Fotoğraflarda radyatörlerinyanı sıra pencerelerden birine yerleştirilmiş dev bir klima da dikkat çekiyor. Radyatörlerin üstünde camiye gelenlere yönelik “Lütfen peteklere yaslanmayın, tarihi çiniler kırılarak zarar görmektedir” yazılı not da görülüyor.

Eşiktaşını geçerek camiye girdikten sonra mermer mihrap ve minberi çevreleyen çiniler 16. yüzyıla tarihleniyor. İç mekan duvarları, mihrap yükseltisine kadar bu çinilerle bezeli. Cami, Sinan’ın son eserlerinden biri sayılıyor. 1782 yılında meydana gelen yangında zarar gören caminin, 19’uncu yüzyıl başlarında ünlü bestekâr Hammamizade İsmail Dede Efendi tarafından tamir ettirildiği biliniyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23