Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban seçimlerde önde gözüken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, cumhurbaşkanı seçiminde ilk sonuçlara göre önde gözüken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak tebrik etti.
Telefon görüşmesinde, Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin daha da geliştiğini, ekonomik alanda büyük başarı elde ettiğini ve uluslararası arenadaki konumunu daha da güçlendirildiği belirten Aliyev, Erdoğan'a başarı dileklerinde bulundu.
Erdoğan da gösterdiği dikkat ve tebrikleri için Aliyev'e teşekkür etti. Görüşmede, liderler, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin her alanda başarılı bir şekilde gelişmeye devam edeceğine olan inançlarını dile getirdi.
Aliyev'in, Erdoğan'ı resmi ziyaret için Azerbaycan'a davet ettiği, Erdoğan'ın da kabul ettiği bildirildi. Öte yandan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.