• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

28 Şubat kafası hortladı

Yeniakit Publisher
2016-08-31 12:05:00 - 2016-08-31 12:30:14
28 Şubat kafası hortladı

Yurt dışına kaçan darbeci Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren tarafından verilen emirle Yalova Özel Eğitim Merkez Komutanlığı’nda uygulanan başörtüsü yasağı Selimiye’ye sıçradı. Misafirhane ve askeri tesis olan Selimiye Orduevi’nde de Yalova’da olduğu gibi başörtülülere parya muamelesi yapıldığı öğrenildi.

FARUK ARSLAN / İSTANBUL - Yalova’da olduğu gibi Selimiye’deki askeri tesiste de başörtülü Nene Hatun’lara ‘parya’ muamelesi yapıldığı ortaya çıktı. Emekli Deniz Astsubay Haydar Yılmazkaya’nın oğlu Hüseyin Yılmazkaya’nın, eşi Hatice Yılmazkaya ile birlikte akşam yemeği için gittiği Selimiye Orduevi’nde, eşinin başörtüsü nedeniyle içeri alınmadığı tespit edildi. 31 Temmuz’da meydana gelen olayla ilgili Akit’e konuşan Hüseyin Yılmazkaya, askeri kimliklerinin bulunmasına rağmen eşinin tesettürlü olduğu gerekçesiyle Selimiye Orduevi’ne girişlerine izin verilmediğini ve olay nedeniyle hem eşinin hem de kendisinin şok olduğunu ifade etti. Yılmazkaya, bu durumun 10 gün sonrasında ise aynı yasakla Yalova Özel Eğitim Merkez Komutanlığı’nda karşılaştıklarını kaydetti.

“ORDUEVİ BAŞÖRTÜLÜYE YASAK, GİREMEZSİNİZ!”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

15 Temmuz darbe kalkışmasının başarısız olmasının ardından yurt dışına kaçan FETÖ’cü Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren’in emriyle Yalova Özel Eğitim Merkez Komutanlığı’nda Mayıs 2016’da uygulanan başörtüsü yasağının Yalova’ya özgü münferit bir gelişme olmadığını ortaya koyan olayın Ağustos’un ilk haftasında gerçekleştiğini bildiren Hüseyin Yılmazkaya, “Babamın Emekll Astsubay olması hasebiyle benim de, eşimin de askeri kimliklerimiz vardır. Darbe kalkışmasını püskürttüğümüz süreçte, Temmuz sıcağında bir akşam eşimle birlikte akşam yemeği için gittiğimiz Selimiye Orduevi girişinde kimliklerimiz istendi, sonrasında ise uzun sure bekletildik. Ardından askeri yetlililer eşimin başörtülü olduğu gerekçesiyle askeri tesise alınamayacağımızı, eşimin başını açması durumunda ise bizi içeri buyur edebileceklerini söylediler. Şok olduk. En son 10 yıl önce Fenerbahçe Orduevi’nde bu gerekçeyle tesise alınmamıştık. Ancak son yıllarda özellikle Selimiye Orduevi’ne pek sorun olmadan girebiliyorduk.” dedi. 15 Temmuz darbe girişiminin 2 hafta sonrasında böyle bir şeyle karşılaşmalarını ‘darbe başarılı oldu da haberimiz mi yok’ şeklinde yorumladıklarını ifade eden Yılmazkaya, “Eşim yasak kararıyla sarsılsa da verdiği tepki ‘baş veririm yine de baş açmam’ oldu. Onların yemeğine mi kaldık? Bu şekilde oradan ayrılmak zorunda kaldık.” diye konuştu.

10 GÜN ARAYLA İKİNCİ YASAK CEVABI

Benzer olayın 9 Ağustos’ta Yalova’da da başlarına geldiğini belirten Hüseyin Yılmazkaya “Babamın daveti üzerine İstanbul’dan Yalova’ya gitmiştik. 10 gün arayla ikinci şoku burada yaşattılar bize. Eşimin başörtüsü gerekçe gösterildi, Yalova Özel Eğitim Merkez Komutanlığı tesislerinin kapıları yüzümüze kapatıldı. Emekli Astsubay olan babam içeride, oğlu ve gelini olarak biz dışarıda kaldık. Onur kırıcı bir durumdu bu. Bu vatanın evlatları olarak bizlere yaşatılan şey zulüm değil de nedir?” sözlerini sarf etti. Yılmazkaya, Yalova’daki askeri görevlilerin ‘Burada başörtülülere yönelik tutum hep böyle miydi’ şeklindeki sorularına, uygulamanın daha önce mevcut olmadığı ve bu yıl başladığı yönünde cevap verdiklerini belirtti.

“BU DURUM ORDUMUZ İÇİN UTANÇ VESİLESİDİR”

Eşi Hatice Yılmazkaya’nın 10 gün içerisinde iki kez karşılaştığı yasak uygulamasından dolayı çok ama çok üzüldüğünü ve hala bu olayın etkisinde olduğunu aktaran Yılmazkaya, söz konusu duruma tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: “Başörtülülerle ne alıp veremediği var bu adamların? İstiklal Savaşı’nda Nene Hatunlar başörtülü değil miydi? 15 Temmuz işgal girişiminde birileri para için bankalara koşarken tankları durdurmak için meydanlara koşan başörtülüler değil miydi? Bu durum ordumuz için bir utanç vesilesidir. Eski 28 Şubat günlerini ne kendilerine ne de bizlere yaşatmamalılar. Devletimiz TSK içerisine yuvalanmış tesettür düşmanlarını bir an evvel cezalandırmalı.”

SELİMİYE’DEKİ YETKİLİLER SUSKUN

Çağdışı başörtüsü yasağı uygulamasına yönelik görüşmek istediğimiz Selimiye Orduevi yetkilileri telefonlarımızı cevapsız bıraktı. İsmini vermeyen ancak kod adının ‘Defne’ olduğunu söyleyen bir askeri görevli, sorumlu müdürün izinli olduğu için, yardımcısının ise yetkisi olmadığı gerekçesiyle Akit’e demeç veremeyeceğini söyledi.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23