• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

27. dönem POMEM ön sağlık kontrolü ne zaman yapılacak? 27. dönem POMEM fiziki yeterlilik sınavı ne zaman?

Yeniakit Publisher
2021-01-19 14:16:00 - 2021-01-19 14:21:40
27. dönem POMEM ön sağlık kontrolü ne zaman yapılacak? 27. dönem POMEM fiziki yeterlilik sınavı ne zaman?

27. dönem POMEM mülakat tarihi. Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) başvurusunu gerçekleştiren adaylar, 27. dönem POMEM sınav mülakat tarihi araştırmaya başladı. 27. dönem POMEM ön sağlık kontrolüne ilişkin tarih açıklandı. Peki POMEM ön sağlık kontrolü ne zaman yapılacak? İşte 27. dönem POMEM ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat tarihine ilişkin haberin detayları.

Polis Akademisi (PA) üzerinden POMEM ön başvuruları 08-21 Aralık 2020 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığına ait www.pa.edu.tr adresinden online olarak yapıldı. 27. Dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu 5 bin 440 erkek, 960 kadın, önlisans mezunu bin 360 erkek, 240 kadın aday olmak üzere toplam 8 bin aday alınacak. Polis Akademisi'ne katılmak isteyen adaylar, POMEM sınav tarihini merak ediyor. Başvurularını tamamlayan adaylar, POMEM sınav tarihinin açıklanmasını bekliyor.

POMEM fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı ne zaman?

Polis Akademisi tarafından yayınlanan duyuruya göre, 27. Dönem POMEM sınavları Ön Sağlık Kontrolü aşaması tarihi açıklandı. POMEM’e giriş sınavları, ön sağlık kontrolünden sonra fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılacak.

POMEM alımı seçimleri nasıl yapılır?

Polis adayları POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir.

Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

POMEM ön sağlık kontrolü ne zaman yapılacak?

27. Dönem POMEM sınavları Ön Sağlık Kontrolü aşamasıyla 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacaktır. Başvuru merkezleri ve tarihleri ilerleyen günlerde Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi www.pa.edu.tr adresinde açıklanacaktır. 

POMEM fiziki yeterlilik sınavı ne zaman?

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar.

Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.

Fiziki yeterlilik sınavında adayların tabi tutulacağı parkur ve talimatı ayrıca Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet adresinden duyurulacak.

POMEM mülakat sınavı nasıl yapılır?

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar. Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması

için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir.

Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavrama,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23