• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

240 öğrenci gazdan zehirlendi

Yeniakit Publisher
2015-09-07 17:07:17 -
240 öğrenci gazdan zehirlendi

Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinin İncil ilçesinde erkek çocukların gittiği iki ortaokul ve kızların devam ettiği bir ortaokulda 240 öğrenci, okul binalarına sıkılan gazdan zehirlendi.

MEZAR-I ŞERİF 

Herat Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Abdurauf Ahmadi,  ders yapmak için sınıflarına giren öğretmen ve öğrencilerin okullara daha önceden sıkıldığı anlaşılan zehirli gazdan etkilendiğini ve hastaneye kaldırıldığını söyledi. Olayda kız ve erkek toplam 240 öğrenci ve öğretmenin zehirlendiğini ifade eden Ahmadi, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını belirtti. 

OKUL YÖNETİCİLERİNDEN ŞÜPHELENİLİYOR

Ahmadi, olayda okul yöneticilerinin parmağının olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu vurguladı.

Herat Devlet Hastanesi Sözcüsü Muhammad Rafik Şirzory ise gazdan zehirlenerek hastaneye getirilenlerin sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. 

Okula zehirli gazı kimin sıktığı henüz bilinmiyor. Taliban ya da benzer radikal örgütlerin böyle bir eylemde bulunmuş olabileceği üzerinde duruluyor.

Herat'ın Cebrail ilçesinde de yaklaşık bir hafta önce bir kız okuluna sıkılan gazdan 124 öğrenci zehirlenmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23