• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

24 AB büyükelçisi Güneydoğu'da ne yapıyor? Bu kez Şanlıurfa'dalar

Yeniakit Publisher
2017-11-21 10:35:00 - 2017-11-21 12:32:24

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
24 AB büyükelçisi Güneydoğu'da ne yapıyor? Bu kez Şanlıurfa'dalar

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen 24 AB Büyükelçisi, sıra gecesinde eğlendiler.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger öncülüğündeki 24 AB Büyükelçisi, sıra gecesinde eğlendi.

AB Delegasyonu Başkanı Berger başkanlığındaki büyükelçi heyeti, kentteki bir otelin mağaradan oluşturulan özel salonunda Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından onurlarına verilen sıra gecesine katıldı.

Heyete ilk etapta İngilizce olarak sıra gecesi kültürü hakkında tercümanlar bilgi verdi.

Daha sonra yöresel türkülerin sıra gecesi ekibi tarafından seslendirildiği etkinlikte, büyükelçilerden bazıları türküler eşliğinde halay çekti.

Büyükelçilere, yöresel yemekler ve çiğ köfte ikram edildi.

Mekana hayran kaldılar

Delegasyon Başkanı Berger, organizasyon için Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti.

Organizasyonun düzenlendiği mekana hayran kaldıklarını ifade eden Berger, "Bizi bu kadar muhteşem bir yerde misafir ettiğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Yarın bu kenti yakından tanıyabilecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Hem modern bir kent göreceğiz hem de binlerce yıllık geçmişe yolculuk yapabileceğimiz bir kent görebileceğiz. Bu akşam için bir kez daha size teşekkür ediyorum." dedi.

Şanlıurfa Valisi Erin de büyükelçileri kentte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23