• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

14.04.2016 tarihli AK Parti Grup Toplantısı

Yeniakit Publisher
2016-04-12 12:58:00 - 2016-04-12 14:41:08
14.04.2016 tarihli AK Parti Grup Toplantısı

Partiler arasında restleşmeye dönen dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili anayasa teklifinde son imzayı Ahmet Davutoğlu attı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen hafta AK Parti'nin Anayasa değişiklik teklifinin imzaya açıldığını hatırlatarak son imzayı az önce attığını açıkladı.

Başbakan Davutoğlu, "Teröre ve teröristlere destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları ile ilgili süreç için geçen hafta Anayasa değişiklik teklifimizi imzaya açmıştık. İmzalar tamamlandı; biraz önce son imzayı bizzat ben attım. İnşallah bugün, yarın milletvekillerimizin teklifi Meclise sunulacak. Her şey ayan beyan ortaya çıkacak. Kim dokunulmazlıklarının kalkmasından korkuyormuş kim korkmuyormuş, ortaya çıkacak." dedi.

KİLİS'E DÜŞEN ROKET MERMİLERİ

Başbakan Davutoğlu, Kilis'e düşen roket mermileri ile ilgili olarak da "Kilis'e, DAEŞ terör örgütüne ait roket mermileri düştü ve 21 vatandaş yaralandı. TSK, angajman kuralları çerçevesinde anında karşılık verdi ve DAEŞ'e ait mevzileri vurdu" bilgisini verdi.

KKTC VE ERBİL'E YENİ SEFER MÜJDESİ

Davutoğlu, "Diyarbakır'dan olduğu gibi Şanlıurfa'dan da yakında Ercan'a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne THY seferleri başlayacak. Erbil'e yapılacak seferler için de çalışmalar başlatıldı." şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'CEMEVLERİNE HUKUKİ STATÜ TANIYACAK DÜZENLEME YAPILACAK'

Başbakan Davutoğlu, cemevlerine yasal statü tanınması konusuna ilişkin de "Geleneksel irfan merkezleri ve cemevlerine hukuki statü tanınmasını sağlayacak ve bu kurumların ihtiyaçlarını karşılayacak bir kanunu sivil toplumla da görüşerek kısa zamanda tamamlamayı düşünüyoruz." açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, Roman vatandaşların sorununun çözümüne yönelik hazırlanan strateji belgesi ve eylem planını da önümüzdeki günlerde yürürlüğe koyacaklarını söyledi.

"KANDİL'E SELAM GÖNDERENLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADILAR"

Başbakan Davutoğlu, "Kandil'e selam gönderenler, hendek kazanların ellerini öpenler, 'Blok siyaseti yapalım' diyenler hep beraber hayal kırıklığına uğradılar. Kazdıkları hendeklere kendileri düştüler." diyerek, "Türkiye'de kantonculuk, özyönetimcilik oynamaya kalkanlar içine düştükleri kanlı süreçte milletimizin feraseti sayesinde mutlaka yenilgiye uğrayacaklar." şeklinde konuştu.

"PARALEL YAPI TASFİYE EDİLENE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Davutoğlu, "Paralel yapı tasfiye edilene kadar, bürokrasi sadece milletin hizmetindeki siyasi iktidardan emir alıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23